Με τον παραδοσιακό τρόπο η απογραφή μετά τις 13 Δεκεμβρίου

«Με τον παραδοσιακό τρόπο θα γίνει η απογραφή σε όσους πολίτες δεν φτάσει ο φάκελος με τον προσωπικό κωδικό κατοικίας» όπως σημείωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο προϊστάμενος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ΠΕ Λέσβου – Λήμνου, Αντώνης Πέρρος.

Στη Λέσβο σε πολλές περιοχές του νησιού, όπως στον Πολιχνίτο αλλά και στην πόλη της Μυτιλήνης , απογραφείς παραιτούνται ή δεν έχουν αναλάβει τους τομείς που τους έχουν ανατεθεί με αποτέλεσμα πολίτες να μην μπορούν να συμμετέχουν στην διαδικασία αυτοαπογραφής.

Ωστόσο οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν , μας είπε ο κ. Πέρρος “μετά τις 13 Δεκεμβρίου θα περάσουμε στη 2η φάση και όσοι δεν έχουν αυτοαπογραφεί, θα τους επισκεφθεί απογραφέας όπου η διαδικασία θα γίνει με τον παραδοσιακό τρόπο. Και πάλι όμως όταν σε εύλογο διάστημα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και υπάρχουν πολίτες που δεν τους έχει επισκεφθεί ο απογραφέας, τότε θα ενημερωθούν σε ποια σημεία θα πρέπει να το δηλώσουν για να απογραφούν. Θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για να απογραφούμε όλοι” σημείωσε ο κ. Πέρρος.

Απογραφείς πάντως συνεχίζουν να παραιτούνται ή να μην αναλαμβάνουν καν τα πόστα τους είτε γιατί τους φαίνονται λίγα τα χρήματα, είτε λόγω κορονοϊού είτε γιατί στην πορεία βρίσκουν απαιτητική τη διαδικασία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος