Λέσβος: Ξανά προϊστάμενος στη διεύθυνση αγροτικής οικονομίας ο Γιώργος Λαγουτάρης

Με μία τεχνική λύση που δόθηκε μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, ξανά προϊστάμενος της διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας  Λέσβου ο Γιώργος Λαγουτάρης.

Να θυμίσουμε ότι μετά από παραλήψεις υπηρεσιών της Περιφέρειας, η υπηρεσία αυτή είχε μείνει ακέφαλη τις τελευταίες εβδομάδες, με αποτέλεσμα να μείνουν πίσω πολλά ζητήματα που αφορούν στον πρωτογενή τομέα με κίνδυνο απώλειας εισοδήματος για τους αγρότες.

Όπως δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα της Λέσβου» χθες πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συσκέψεις με τον περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Πανάγο Κουφέλο και τον εκτελεστικό Γραμματέα Απόστολο Αλατζά και από σήμερα ο κ. Λαγουτάρης επιστρέφει στα καθήκοντά του.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο προϊστάμενος και πάλι από σήμερα της Διεύθυνσης αγροτικής Οικονομίας Λέσβου, Γιώργος Λαγουτάρης, «πράγματι δόθηκε μία τεχνική λύση  και αναλαμβάνω από σήμερα με προτεραιότητα τις υποθέσεις που οι προθεσμίες τρέχουν».

Ο κύριος Λαγουτάρης ευχαρίστησε τον αγροτικό και όχι μόνο κόσμο για την στήριξη στο πρόσωπό του, τους συναδέλφους αλλά και την πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας. Να θυμίσουμε ότι ο ίδιος δεν ήθελε να επιστρέψει στη θέση του δημιουργώντας προβλήματα ή υποβιβάζοντας συναδέλφους του κάτι το οποίο ευτυχώς δε χρειάστηκε να γίνει.

Η αντίδρασή πάντως του αγροτικού κόσμου προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, που άφησαν ακέφαλη αυτή την τόσο νευραλγική για την περιοχή υπηρεσία ήταν μεγάλη, με τους νέους αγρότες μάλιστα να εκφράζουν την αγανάκτησή τους και να επισημαίνουν τους κινδύνους που ελλόχευαν αν δεν δίδονταν λύση. Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι νέοι αγρότες,  «αν παρέμενε ακέφαλη η υπηρεσία σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιούνταν η επικείμενη πληρωμή της Β’ δόσης του προγράμματος εγκατάστασης νέων αγροτών (2017), οι παραλαβές των σχεδίων βελτίωσης και η πληρωμή τους, οι επιδοτήσεις ζωοτροφών που λόγω προθεσμιών υπάρχει κίνδυνος να χαθούν, η αξιολόγηση φακέλων νέων αγροτών (2021), αλλά και  καθυστέρηση διαδικασιών δακοκτονίας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος