Λέσβος: Τρεις συμβατοί δότες μυελού των οστών χαρίζουν τη ζωή σε νεαρούς ασθενείς

Όχι ένας, όχι δύο, αλλά τρεις συμβατοί δότες μυελού των οστών, έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες ημέρες από τους εθελοντές δωρητές της Λέσβου και χαρίζουν τη ζωή σε τρεις νεαρούς ασθενείς.

Μια νέα γυναίκα πριν από λίγες ημέρες, ολοκλήρωσε τη διαδικασία δωρεάς μοσχεύματος  με τη συλλογή προγονικών αιμοποιητικών κύτταρων από το αίμα της δίνοντας ζωή σε ένα παιδί. Σε λίγες μέρες μια άλλη νέα γυναίκα  ετοιμάζεται να πάει στην Αθήνα για να δώσει μυελό, επίσης για ένα παιδί.

Χθες, Τρίτη, το βράδυ ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Μυτιλήνης ενημερώθηκε ότι και τρίτος εθελοντής από τη Λέσβο , εντοπίστηκε συμβατός με ασθενή και θα ακολουθήσει η προβλεπόμενη διαδικασία.

Ο εντοπισμός συμβατού δότη δεν είναι εύκολη υπόθεση και υπάρχουν πολλοί ασθενείς που περιμένουν πολλούς μήνες ή δεν έχουν χρόνο αναμονής για συμβατό δότη. Ο εντοπισμός λοιπόν τριών συμβατών δοτών, μέσα σε λίγες μέρες στη Λέσβο είναι ένα εξαιρετικά παρήγορο γεγονός, που γεμίζει με ικανοποίηση τους εθελοντές ότι οι προσπάθειές τους αποδίδουν καρπούς. 

«Είμαστε πολύ συγκινημένοι για το αποτέλεσμα ότι οι προσπάθειές μας σώζουν ανθρώπους”,  είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου η πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Μυτιλήνης, Μαρία Ζερβού, προσθέτοντας: “Και εκεί που πανηγυρίζαμε για τους δύο συμβατούς δότες, χθες το βράδυ χτύπησε το τηλέφωνο και ενημερωθήκαμε και για τρίτο συμβατό εθελοντή μας».

Η Λέσβος μετά από τις άοκνες προσπάθειες των εθελοντών, έχει εγγεγραμμένους περί τους 5.000 εθελοντές δότες, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν εντοπιστεί 14 συμβατοί δότες που με χαρά και χωρίς δεύτερη σκέψη , έδωσαν από το αίμα τους το πολύτιμο μόσχευμα χαρίζοντας ζωή.

Πληροφορίες για τη δωρεά μυελού των οστών μπορείτε να δείτε ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ_ΔΩΡΕΑΣ_ΜΥΕΛΟΥ_ΤΩΝ_ΟΣΤΩΝ. Λίγοι γνωρίζουν ότι η διαδικασία δωρεάς μυελού των οστών δεν απαιτεί πλέον χειρουργείο αλλά μπορεί να γίνει και μέσω συλλογής κυττάρων από το αίμα, ενώ για να εγγραφεί ως εθελοντής δότης κάποιος το μόνο που χρειάζεται είναι ένα δείγμα σάλιου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος