Λέσβος: Τρεις εστίες μόλυνσης στην Αγία Παρασκευή με 14 κρούσματα

Διασπορά στην κοινωνία της Αγίας Παρασκευής και όχι μόνο στο γηροκομείο, όπου εντοπίστηκαν πριν πέντε μέρες τα πρώτα κρούσματα καταγράφεται από χθες το μεσημέρι.

Δεκατέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα εντοπίστηκαν σε τρεις εστίες μόλυνσης στο χωρίο. Μετά το “Ζαχάρειο” γηροκομείο, όπου βρέθηκαν θετικοί τέσσερις ωφελούμενοι και τέσσερις εργαζόμενοι, εντοπίστηκαν θετικοί στο κορονοϊό και στον Αγροτοκτηνοτροφικό Συνεταιρισμό καθώς και στον Παιδικό-Βρεφονηπιακό Σταθμό, ο οποίος έκλεισε την Τετάρτη, για να γίνει απολύμανση.

Χθες συνεργείο του ΕΟΔΥ μετέβη στο γηροκομείο, όπου έγιναν τεστ σε ωφελούμενους και εργαζόμενους.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις έκλεισε σήμερα το ελαιοτριβείο, όπου θα γίνει απολύμανση και τεστ σε όλους του εργαζόμενους και αναμένεται να κλείσει και η αποθήκη και ο χώρος όλος θα απολυμανθεί. Το Συλλεκτήριο Γάλακτος από χθες το βράδυ ελέγχεται από την αστυνομία αν τηρούνται οι κανόνες προφύλαξης και υγιεινής, κατά την παράδοση του γάλακτος.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Ιωάννα Κατανάκη δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου: Ήδη “κλείσαμε τον παιδικό-βρεφονηπιακό σταθμό, στο γηροκομείο έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης των κρουσμάτων και σε λίγη ώρα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Αγία Παρασκευή, όπου θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων, όπου θα ενημερώσουμε όλους τους κατοίκους του χωριού.

Ο Αντιδήμαρχος Στρατής Ζαφείρης, μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου δήλωσε ότι “σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Δυτικής Λέσβου ξεκινάμε, νωρίς το πρωί, την καταγραφεί των ατόμων που έχουν η είχαν επαφή με τους χώρους αυτούς προκειμένου να γίνει ιχνηλάτηση, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, όσο πιο σύντομα. Στόχος είναι να γνωρίζουμε την διασπορά και να την ελέγξουμε.”

Παράλληλα, αυξημένα είναι τα κρούσματα και στην ευρύτερη περιοχή της Καλλονής, όπου καταγράφηκαν κρούσματα στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος