Λέσβος: Τίποτα δεν τελείωσε για την παραλία της Ερεσού – Παραμένουν στο μπλόκο οι κάτοικοι (ηχητικό)

Απορρίφθηκε από το “ΣΥΠΟΘΑ” (Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων), η  προσφυγή του δήμου Δυτικής Λέσβου, κατά του πορίσματος της Υπηρεσίας Δόμησης του δήμου για την έγκριση της οικοδομικής άδειας ιδιώτη στην παραλία Αφεντέλι της Σκάλας Ερεσού.

Πρόκειται για μια απόφαση εν ολίγοις αναμενόμενη, ενώ ο δήμος αναμένεται να προσφύγει στο ανώτερο όργανο το ΚΕΣΥΠΟΘΑ  (Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων), το οποίο συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος.

Να υπενθυμίσουμε, ότι η υπηρεσία δόμησης του δήμου δυτικής Λέσβου έδωσε οικοδομική άδεια για τουριστικές εγκαταστάσεις στην παραλία Αφεντέλι, σε μία αμφισβητούμενη περιοχή, καθώς η τοπική κοινωνία διεκδικεί αλλαγή των ορίων αιγιαλού και παραλίας.

Τίποτα όμως δεν έχει τελειώσει σε σχέση με την διεκδίκηση να αλλάξουν τα όρια αιγιαλού και παραλίας του ΦΕΚ του ΄12, για να αποτραπεί η τσιμεντοποίηση της παραλίας.

Πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή του δήμου Λέσβου -είχε γίνει το 2018 όταν ήταν ενιαίος ο δήμος στο νησί- να επανεξεταστούν τα όρια αιγιαλού και παραλίας στην περιοχή. Δεν έγινε όμως γνωστό ακόμα το σκεπτικό της απόφασης. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το ΣτΕ δεν «κλείνει» την πόρτα στην αλλαγή χάραξης του αιγιαλού, αντίθετα παραπέμπει την υπόθεση σε άλλο πιο αρμόδιο όργανο.

Την ίδια ώρα καθημερινά, εδώ και δύο μήνες, η ομάδα «πρωτοβουλία υπεράσπισης της παραλίας της Σκάλας Ερεσού», βρίσκεται στο μπλόκο στην παραλία στη θέση Αφεντέλι για να εμποδίσει την οποιαδήποτε προσπάθεια έναρξης εργασιών οικοδόμησης. Κάθε Παρασκευή πραγματοποιεί γενική συνέλευση και σήμερα θα συζητηθούν η απόφαση του “ΠΕΣΥΠΟΘΑ” και οι πληροφορίες για την απόφαση του ΣτΕ , προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειες της “Πρωτοβουλίας”.

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση μίλησε στην ΕΡΤ Αιγαίου και στην Αναστασία Σπυριδάκη, το μέλος της επιτροπής Στέλιος Κόβρας:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος