Λέσβος: Συμφωνία 11 συνεταιρισμών να διεκδικήσουν 1,70 ευρώ το πρόβειο γάλα

Μια ιστορική για τα δεδομένα του νησιού απόφαση, για την τιμή που θα ζητήσουν φέτος το πρόβειο γάλα, υπήρξε στη συνάντηση εκπροσώπων 11 πρωτοβάθμιων αγροτικών συνεταιρισμών της Λέσβου.

Την συνάντηση προκάλεσε ο αγροτικός συνεταιρισμός Αγίας Παρασκευής και αποφάσισαν ότι «για να είναι βιώσιμες οι μονάδες μας θα πρέπει η τιμή του Γάλατος για την φετινή σεζόν να κυμανθεί  στο 1,70/ kg» .

«Είναι μια κίνηση την οποία θα έπρεπε να είχαμε κάνει εδώ και χρόνια» σημείωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Αγίας Παρασκευής Βασίλης Βαλτζής.

«Δεν είναι δυνατό να δουλεύεις όλο το χρόνο και να είσαι χρεωμένος», τόνισε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Στύψης Ιγνάτης Μανάβης. «Ειδικά για τις ζωοτροφές οι ίδιοι οι έμποροι γάλακτος εμπορεύονται και ζωοτροφές οι τιμές των οποίων έχουν υπερδιπλασιαστεί», είπε.

Σύμφωνα με το κείμενο που δημοσιοποίησαν οι 11 συνεταιρισμοί που συναντήθηκαν για να συζητήσουν για την τιμή του γάλακτος περιόδου 2022-2023 : «Ευρέως γνωστό σε όλους είναι οι συνεχώς αυξανόμενες από την περασμένη σεζόν τιμές για την αγορά πρώτων υλών (ζωοτροφές) φέρνοντας τους κτηνοτρόφους σε δύσκολη θέση για την συντήρηση πλέον των κοπαδιών τους, δεδομένου ότι η τιμή του γάλακτος παρότι ξεκίνησε σε καλό επίπεδο παρέμεινε σταθερή σε όλο το κύμα αυξήσεων των ζωοτροφών. Εν κατακλείδι και μετά από διαλογική συζήτηση με πολλούς προβληματισμούς, βλέποντας τις τιμές εκκίνησης για τις ζωοτροφές φετινής εσοδείας και λαμβάνοντας υπόψη τα διάφορα λοιπά έξοδα που προστίθενται στο κόστος παραγωγής (πετρέλαιο, ρεύμα, φάρμακα..κτλ) βγάλαμε το συμπέρασμα ότι για να είναι βιώσιμες οι μονάδες μας θα πρέπει η τιμή του Γάλατος για την φετινή σεζόν να κυμανθεί  στο 1,70/ kg”.

Αγροτικός Συν/σμος  Αγ.Παρασκευής               Αγροτικός Συν/μος Φίλιας

Αγροτικός Συν/σμος Μανταμάδου              Αγροτικός Συν/σμος Μολυβου

Αγροτικός Συν/σμος Άγρας

Αγροτικός Συν/σμος Κάπης

Αγροτικός Συν/σμος Παρακοίλων

Αγροτικός Συν/σμος Πέτρας

Αγροτικός Συν/σμος Νάπης

Αγροτικός Συν/σμος Στύψης

Αγροτικος Συν/σμος Κλειούς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος