Λέσβος: «Παραμύθι;» – Έκθεση φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η έκθεση ήταν το επιστέγασμα των σπουδών για 22 μεταπτυχιακούς φοιτητές στη Μουσειολόγια του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας

Η έκθεση «Παραμύθι;» ήταν το επιστέγασμα των σπουδών για 22 μεταπτυχιακούς φοιτητές στη Μουσειολόγια του τμήματος πολιτισμικής τεχνολογίας και επικοινωνίας του πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Στις εκθέσεις αυτές οι σπουδαστές αποδίδουν ένα θέμα με ερεθίσματα από την τοπική επικαιρότητα, αξιοποιώντας  τις τεχνολογίες αιχμής τις οποίες διδάσκονται.

 Η έκθεση παρουσιάστηκε την Παρασκευή και το Σάββατο 2-3 Ιουνίου στις Φοιτητικές Εστίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στην περιοχή Καλλιθέας στη Μυτιλήνη.

Στο «Παραμύθι» μας ξεναγεί η Βικτώρια Ζυγούρου, σπουδάστρια στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Μουσειολογίας, Τα μείζονα ζητήματα, με τα οποία ερχόμαστε αντιμέτωπες και αντιμέτωποι καθημερινά εμείς που ζούμε εδώ, τώρα, θίγονται μέσα από ένα ευφάνταστο σκηνικό και με την αξιοποίηση αποκαλυπτικού οπτικοακουστικού υλικού, με στόχο να μας κάνουν να τα δούμε και να τα σκεφτούμε αλλιώς. Θέματα όπως η καθημερινότητα, οι ελλείψεις αλλά και τα προτερήματα της Λέσβου, η οικονομία και οι πλειστηριασμοί, τα στερεότυπα, οι γυναικοκτονίες.  Νοήματα, συναισθήματα και προβληματισμοί ακολουθούν τον επισκέπτη όσο το αφήγημα εξελίσσεται μέσα σε ένα σκηνικό παραμυθιού, το οποίο αποτυπώνει εντέχνως τη δική του καθημερινή πραγματικότητα, αποσκοπώντας στην αφύπνιση και αναδεικνύοντας τη δύναμη της συλλογικότητας.

Την επιστημονική επιμέλεια της έκθεσης έχει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Διευθύντρια του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Νάσια Χουρμουζιάδη. «Φέτος παίξαμε με την έννοια του  παραμυθιού. Είπαμε να ασχοληθούμε με αυτά που ζούμε καθημερινά αλλά βλέποντας το από μια άλλη οπτική, να τα συζητήσουμε με την κοινωνία μέσα από την έκθεση αυτή. Οι εκθέσεις μας που έχουν γίνει πλέον θεσμός αντλούν τα ερεθίσματά τους από το νησί, την επικαιρότητα και την ιστορία του.

Η Τσικγέλη Δημητρα, σπουδάστρια στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Μουσειολογίας,  με σπουδές στην αρχαιολογία  δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ «εμείς οι μουσειολόγοι οφείλουμε να φέρουμε τον κόσμο κοντά στα μουσεία και μέσα από το τμήμα μουσειολογίας το κάνουμε πράξη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος