Λέσβος: Μισό ευρώ ακριβότερη την Καθαρά Δευτέρα η λαγάνα

Μισό ευρώ ακριβότερη θα πωλείται κατά μέσο όρο την Καθαρά Δευτέρα η λαγάνα με τις αυξήσεις σε ενέργεια και σιτηρά να αυξάνουν εκ νέου τις τιμές των προϊόντων σίτου.

Οι αρτοποιοί δεν αντέχουν να απορροφήσουν, όπως λένε, άλλες αυξήσεις, ενώ ήδη έκλεισαν τρεις φούρνοι μέσα στον τελευταίο μήνα στη Μυτιλήνη, με τους δύο να συνταξιοδοτούνται.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος του σωματείου αρτοποιών Λέσβου και Εκλεγμένο μέλος ΔΣ ομοσπονδίας αρτοποιών, Νίκος Μπουλμπούλης από το καλοκαίρι που διπλασιάστηκε η τιμή στο αλεύρι οι αρτοποιοί έβαλαν 10 λεπτά στην τιμή της φρατζόλας, απορροφώντας τις υπόλοιπες αυξήσεις σε ρεύμα, βούτυρα ζάχαρη κτ.λ. που επίσης ανέβηκαν. Τώρα όμως με τα νέα δεδομένα που δημιουργεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι αρτοποιοί δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τις νέες αυξήσεις. “Ήδη δεν γνωρίζουμε αν θα παραλάβουμε σιτάρι και καλαμπόκι από τη Ρωσία και την Ουκρανία, που είναι οι κύριοι προμηθευτές. Οι συνάδελφοι αρτοποιοί δηλώνουν, ότι δεν αντέχουν άλλο, ενώ πολλά αρτοποιεία αντιμετωπίζουν πλέον θέμα βιωσιμότητας, αφού μειώθηκε και το πελατολόγιο” κατέληξε ο Νίκος Μπουλμπούλης καλώντας το καταναλωτικό κοινό να εμπιστεύεται για τα προϊόντα άρτου και τοι ψωμί τον φούρνο της γειτονιάς του.

Τη Δευτέρα η λαγάνα θα πωλείται μισό ευρώ ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι, που κατά μέσο όρο στα αρτοποιεία της Λέσβου πωλούνταν κατά 3 ευρώ.

Τα νέα δεδομένα στην αγορά σίτου θα συζητηθούν από την ομοσπονδία αρτοποιών Ελλάδος σε λίγες μέρες στην συνάντηση των μελών της στη Θεσσαλονίκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος