ertnews.gr

Λέσβος: Μεγάλη η προσέλευση πολιτών για εμβολιασμό με Pfizer στο ΚΥ Άντισσας – Ζητούν πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια

09/07 12:00
Λέσβος: Μεγάλη η προσέλευση πολιτών για εμβολιασμό με Pfizer στο ΚΥ Άντισσας – Ζητούν πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια

Φωτογραφία Αρχείου - REUTERS/Anton Vaganov

Μεγάλη είναι από το πρωί η προσέλευση πολιτών στο ΚΥ της Άντισσας, της πιο απομακρυσμένης περιοχής της Λέσβου, στο κάλεσμα κλιμακίου με γιατρό από το Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer.

Tο ΚΥ Άντισσας διαθέτει μόνο το εμβόλιο Astra Zeneca και υπήρχε απροθυμία των πολιτών να κλείνουν νέα ραντεβού. Η δυνατότητα της δομής είναι 60 εμβόλια την ημέρα αλλά παρατηρείται ότι χορηγούνται 20-30 ημερησίως σχεδόν αποκλειστικά δεύτερη δόση του συγκεκριμένου εμβολίου και δεν υπήρχαν νέα ραντεβού.

Η υπεύθυνη του εμβολιαστικού κέντρου στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, γιατρός Ευρυδίκη Λουκίδιου  που κατάγεται από την περιοχή, εντόπισε το πρόβλημα και πήρε την πρωτοβουλία να οργανώσει κλιμάκιο και να δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους της απομακρυσμένης περιοχής να έχουν πρόσβαση και σε άλλα εμβόλια.

Σήμερα το κλιμάκιο βρίσκεται στο ΚΥ Άντισας με 150 ραντεβού από πολίτες της περιοχής που προσέρχονται για να εμβολιαστούν. Μέχρι τις 10:30 το πρωί είχαν χορηγηθεί 66 εμβόλια.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου η κυρία Λουκίδου «πράγματι υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες και ήδη υπάρχει το αίτημα το κλιμάκιο να βρεθεί και πάλι σύντομα στην Άντισσα για να κάνει την Α΄ δόση του εμβολίου  και ήδη σε επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία, μας ενημέρωσαν ότι μπορούν να μας υποστηρίξουν για να συνεχιστεί το εγχείρημα αυτό. Σε τρεις εβδομάδες, 30 Ιουλίου έτσι κι αλλιώς θα είμαστε και πάλι εδώ για να χορηγήσουμε τη Β΄δόση σε όσους εμβολιάστηκαν σήμερα».

Τέσσερα ΚΥ της Λέσβου χορηγούν μόνο το Astra Zeneca και από τα σημερινά αποτελέσματα  από το ΚΥ Άντισσας ενισχύεται το αίτημα που έχει διατυπωθεί εγγράφως στο αρμόδιο υπουργείο, να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο που επιθυμούν. Πάντως η λύση κινητής εμβολιαστικής μονάδας που θα κινειται μεταξύ των χωριών, φαίνεται να κερδίζει έδαφος μεταξύ των πολιτών. Αναμένεται η ανταπόκριση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και της Γραμματείας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version