Μέχρι τέλος της εβδομάδας στη Μυτιλήνη το πλωτό κέντρο φιλοξενίας

Το πλωτό κέντρο φιλοξενίας προτάσσεται ως μόνη λύση προς το παρόν για την ανακούφιση του χοτ σποτ της Μόριας, μετά και τα προχθεσινά επεισόδια. 

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί το πλοίο που θα αναδειχθεί  από την διαδικασία εξπρές που διενήργησε το υπουργείο ναυτιλίας, κατατέθηκαν δύο προσφορές πλοίων. Το πλοίο θα βρίσκεται στη Μυτιλήνη μέχρι το τέλος της εβδομάδας και θα φιλοξενήσει  1000 άτομα ενώ το μίσθωμα για κάθε μέρα θα είναι 36.700 ευρώ σύμφωνα με την προκήρυξη. Θα μείνει στο νησί ένα μήνα για να ανακουφίσει το χοτ σποτ με δυνατότητα παράμονής για άλλον ένα μήνα.

Την άμεση σύγκληση σύσκεψης για το προσφυγικό ζητά εκ νέου από τον αναπληρωτή  υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής  ο δήμαρχος Λέσβου που αν δεν έχει απάντηση μέχρι αύριο θα συγκαλέσει εκ νέου έκτακτο συμβούλιο και αντιπροσωπεία των φορέων μέχρι τέλος εβδομάδας θα μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να πάρει σαφές σχέδιο και χρονοδιάγραμμα  για τη διαχείριση του προσφυγικού στο νησί.

Σύσκεψη στις 11 σήμερα το πρωί  συγκαλεί και  ο ΓΓ Αιγαίου στη Μυτιλήνη παρουσία του τοπικού συντονιστικού, των εκπροσώπων των χωριών Μόριας Παναγιούδας και Παμφίλων και του δήμαρχου Λέσβου προκειμένου να βρεθούν επιμέρους λύσεις στο συντονισμό αλλά και στο πρόβλημα με το δίκτυο αποχέτευσης του χοτ σποτ και τις αποζημιώσεις των κατοίκων.

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος