Λέσβος: Με σχολείο της Λευκωσίας αδελφοποιήθηκε το δημοτικό σχολείο Πέτρας

Με το δημοτικό σχολείο Αγίου Ιωάννη Λευκωσίας αδελφοποιήθηκε το δημοτικό σχολείο της Πέτρας Λέσβου και στο συνεδριακό κέντρο της Πέτρας , με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας από τη Λευκωσία  παρουσιάστηκαν οι εργασίες που τα παιδιά των δύο σχολείων δούλεψαν τα τελευταία δυο χρόνια.

Η επικοινωνία των δύο σχολείων ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια την περίοδο της καραντίνας, τα σχολεία δούλευαν παράλληλα μέσα από τη γλώσσα και άλλα μαθήματα, αναζητώντας πληροφορίες και κοινά για την ιστορία των δύο νησιών.

Οι τάξεις ανέλαβαν να παρουσιάσουν αρχικά το νησί τους, μετά το χωριό και το σχολείο τους και στο τέλος της ομοιότητες μεταξύ των δυο νησιών καθώς και την συνεισφορά της Λέσβου στον αγώνα κατά την εισβολή των Τούρκων στην Κυπρο .

Δημιουργήθηκε ένα διαδραστικό παιχνίδι, όπου στο τέλος των παρουσιάσεων οι μαθητές απαντούσαν σε ερωτήσεις σχετικά με τα κοινά που ανακάλυψαν. Στάλθηκαν επιστολές γνωριμίας και αιτήματα φιλίας εκατέρωθεν από τα παιδιά και τον δύο σχολείων.

Πριν από λίγες μέρες τα σχολεία συνδέθηκαν διαδικτυακά  ενώ στη συνέχεια  παρουσιάστηκαν οι δράσεις αυτές και όλο το υλικό στο συνεδριακό κέντρο της Πέτρας με τη συμμετοχή του Δ/ντη του Δημοτικού σχολείου Αγίου Ιωάννη Λευκωσίας,  και του πρόεδρου της κοινότητας Αγ. Ιωάννη . Η βραδιά φορτίστηκε συναισθηματικά και προκλήθηκε ιδιαίτερη συγκίνηση σε όλους , όταν έγινε μνεία στους τρεις Λέσβιους στρατιώτες, Γιώργο Ζερβομανώλη, Κωνσταντίνο Πατσανά και Ασημάκη Μπουρέκα  , οι οποίοι έχασαν τη ζωή  τους , κατά την 2η επίθεση του Αττίλα και έκτοτε θεωρούνταν αγνοούμενοι. Τα οστά των δύο βρέθηκαν και επέστρεψαν στην Λέσβο,   του ενός  το 2001 και του άλλου το  2017, ενώ ο Κωνσταντίνος Πατσανάς  εξακολουθεί να θεωρείται αγνοούμενος.

Για τη δράση αυτή στην ΕΡΤ Αιγαίου μίλησε η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Πέτρας Αριστέα Αναστασιάδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος