Λέσβος: Έκλεισε το παραδοσιακό καφενείο “Πανελλήνιον” στη Μυτιλήνη

Τίτλοι τέλους στη λειτουργία του παραδοσιακού καφενείου «Πανελλήνιον» στην προκυμαία της Μυτιλήνης προκαλώντας θλίψη σε θαμώνες και φίλους του. Η οικογένεια Μιχαηλίδη μη μπορώντας πλέον να το διατηρήσει, αποφάσισε να ανακοινώσει το κλείσιμο του εμβληματικού παραδοσιακού καφενείου, ακριβώς 13 χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του.

«Αυτήν την επετειακή ημερομηνία, η διευθύνουσα ομάδα του Πανελληνίου επέλεξε να ρίξει αυλαία, να αποχαιρετήσει τους θαμώνες και να ολοκληρώσει τη διαδρομή του. Οι συνεχείς περιορισμοί καθώς και οι έντονες μετακινήσεις του στενού μας προσωπικού δυναμικού, μας οδηγεί σήμερα, 13 χρόνια μετά, στον αποχαιρετισμό του ονείρου μας» σημειώνει σε ανάρτηση η διεύθυνση του Πανελληνίου» αναφέρει η διοίκηση του «Πανελλήνιον» σε ανακοίνωσή της.

Το ιστορικό καφενείο Πανελλήνιον ξεκίνησε να λειτουργεί το 1916 , και ήταν ξακουστό για την πολυτέλειά του. Ο εσωτερικός του μάλιστα διάκοσμος έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος. Το καφενείο, ιδιοκτησίας τράπεζας Πειραιώς,  σταμάτησε να λειτουργεί τη δεκαετία του ’90 και η οικογένεια Μιχαηλίδη 20 χρόνια μετά κατάφερε να το «αναστήσει». Αποτέλεσε φιλόξενο χώρο πολιτιστικών και μουσικών εκδηλώσεων   και όλα αυτά μέχρι χθες καθώς η μεγάλη ξύλινη πόρτα του έκλεισε και πάλι.

«Πάνω από 20 καταστήματα εστίασης είτε έκλεισαν είτε άλλαξαν χέρια καθώς τα έξοδα είναι δυσβάσταχτα πλέον για τις επιχειρήσεις , ενώ πολλά ακόμα κρατιούνται με νύχια και με δόντια για να βγάλουν το καλοκαίρι, ελπίζοντας να αυξηθούν κάποια έσοδα για την αποπληρωμή των συσσωρευμένων χρεών» σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος του συλλόγου καταστημάτων εστίασης Λέσβου « Ασπίδα» Νίκος Γιαννάκας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος