Λέσβος: Click inside για όλα τα καταστήματα ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Καλλονής

Aίτημα για δεύτερη φορά άμεσης ένταξης καταστημάτων στη λειτουργία με την διαδικασία του click inside κατέθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Καλλονής Λέσβου, τονίζοντας ότι,
υπάρχουν καταστήματα, που δεν μπορούν να λειτουργήσουν με Click away.


Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι υπάρχει μια αδικία στην λειτουργία της αγοράς στις κόκκινες περιοχές (περιοχές αυξημένου κινδύνου) που πρέπει, κατά την άποψή του, να διορθωθεί και τα κοσμηματοπωλεία, τα καταστήματα παιχνιδιών, υφασμάτων και κουρτινών, επίπλων, ανθοπωλείων και τα είδη αξεσουάρ πρέπει και αυτά να μπουν στο σύστημα click-inside.
“Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι ούτε συνωστισμός υπάρχει σε αυτά τα καταστήματα ούτε κίνδυνος μετάδοσης του covid-19, για παράδειγμα υπάρχουν καταστήματα επίπλων μεγαλύτερα και από ένα συνοικιακό σούπερ μάρκετ και όμως δεν έχει δικαίωμα ο καταναλωτής να εισέλθει σε αυτό το κατάστημα. Δεν είναι δυνατόν το μεγαλύτερο κατάστημα παιχνιδιών της Ελλάδος να ανοίγει με διαφορετικούς ΚΑΔ click in shop και τα μικρά καταστήματα παιχνιδιών να είναι με click-away”.
Όπως υποστηρίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Καλλονής, θα πρέπει “άμεσα να αλλάξει και το click away να γίνει click inside για να σωθούν επιχειρήσεις που απειλούνται με οριστικό λουκέτο τους προσεχείς μήνες. Αποδεδειγμένα από την προηγούμενη εμπειρία λειτουργίας της αγοράς με το σύστημα του click away, οι κλάδοι της αργυροχρυσοχοΐας, των υφασμάτων και κουρτινών, των επίπλων και των ανθοπωλείων, παρέμειναν ουσιαστικά χωρίς τζίρο και κάποιοι εξ’ αυτών, λόγω της φύσης των προϊόντων, υπέστησαν σημαντικές ζημιές όπως τα ανθοπωλεία”.
Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι όλοι οι προαναφερόμενοι κλάδοι είναι στην πλειοψηφία τους οικογενειακές επιχειρήσεις με ελάχιστους υπαλλήλους έως καθόλου, άρα προσέχουν περισσότερο και έχουν μικρότερο κίνδυνο έκθεσης στον ιό.
Ειδικότερα τονίζει:
α) Τα κοσμηματοπωλεία δεν είναι δυνατόν για λόγους ασφαλείας εργαζομένων και καταναλωτών να παραδίδουν πολύτιμα αντικείμενα στο δρόμο,
β) Τα ανθοπωλεία διαθέτουν ευαίσθητα φυσικά προϊόντα με μικρή διάρκεια ζωής.
γ) Τα έπιπλα αποτελούν ένα κλάδο που δύσκολα μπορεί κάποιος εξ’αποστάσεως να αντιληφθεί την υφή και την ποιότητα των προϊόντων.
δ) Τέλος τα καταστήματα που διαθέτουν πάσης φύσεως υφάσματα, αντιμετώπισαν τεράστια προβλήματα στην πρώτη περίοδο λειτουργίας με τη διαδικασία του “click away”, γιατί όπως είναι γνωστό στο πλαίσιο λειτουργίας των εξ’αποστάσεως πωλήσεων, είναι υποχρεωμένο το κατάστημα να προβεί σε αλλαγή του προϊόντος ή να επιστρέψει την αξία του στον καταναλωτή εάν αυτός δεν μείνει ικανοποιημένος, αλλά είναι πολύ δύσκολο αν όχι αδύνατον, να έχει παραγγελία στα ίδια μέτρα για να επαναδιαθέσει το προϊόν, έτσι λοιπόν η φυσική παρουσία του καταναλωτή κρίνεται αναγκαία.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος