Λέσβος: Απάντηση Γ. Μπουρνού στις δηλώσεις Χ. Αθανασίου για το μεταναστευτικό

Απάντηση στην ανακοίνωση του βουλευτή Λέσβου της ΝΔ και Β’ αντιπροέδρου της Βουλής για το μεταναστευτικό δίνει ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς.

“Ο κ. Αθανασίου επιχείρησε για μια ακόμη φορά να κάνει το άσπρο μαύρο. Να πείσει την τοπική μας κοινωνία, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ‘στόχο την πλήρη αποσυμφόρηση των νησιών μας’. Και αμέσως μετά σέρβιρε ως μονόδρομο την ιδεοληπτική εμμονή της κυβέρνησής του να φτιάξει νέο ΚΥΤ-φυλακή στη θέση Βάστρια. 

… Να ενημερώσω τον κ. Αθανασίου, ότι στο ίντερνετ υπάρχουν οι…περιβόητες μηχανές αναζήτησης. Αν πληκτρολογήσει κανείς το όνομα του, θα θυμηθεί εύκολα ότι στις 16 Οκτωβρίου 2019, ο ίδιος δήλωνε ότι ‘δεν πρόκειται να δημιουργηθεί άλλο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Λέσβο’. Κι αυτή είναι μια μόνο από τις δεκάδες υποκριτικές και ψευδείς δηλώσεις του της τελευταίας πενταετίας για το προσφυγικό, είτε ως Βουλευτής της αντιπολίτευσης, είτε, αργότερα, ως απολογητής της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

… Όσα ψέματα κι αν λένε οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι, η νέα σύμβαση σίτισης αιτούντων άσυλο για την επόμενη τετραετία προβλέπει 6000 άτομα στη Λέσβο και το Μνημόνιο συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την ελληνική κυβέρνηση προβλέπει δομή μίνιμουμ χωρητικότητας 5000 ανθρώπων… Ας σταματήσει λοιπόν ο κ. Αθανασίου να μιλά διαρκώς σαν να απευθύνεται σε ανίδεους πολίτες.”

Επίσης, ο κ. Μπουρνούς σχολιάζει δηλώσεις του κ. Αθανασίου στη Βουλή, σημειώνοντας, “το πρωί, προεδρεύοντας στη Βουλή, έκανε μια δήλωση, το περιεχόμενο της οποίας θέτει τον ίδιο εκτός ευρωπαϊκού κεκτημένου και σίγουρα απέναντι στο Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού συσχέτισε τους βιαστές παιδιών με την ανδρική ομοφυλοφιλία… Αλήθεια, ο κ. Μητσοτάκης συμφωνεί με τη δήλωση του Βουλευτή του; Και τι έχει να πει για τη δήλωση του κ. Αθανασίου ο πρόσφατα ορισθείς Υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, κ. Γιατρομανωλάκης, ο πρώτος ανοικτά ομοφυλόφιλος υπουργός;”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος