Λέσβος: Απαγορεύεται το κυνήγι σε περίοδο ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών

Με απόφαση της Διεύθυνσης Δασών Λέσβου απαγορεύεται το κυνήγι σε περίοδο ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών, στο νομό Λέσβου, κατά την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο.

Ειδικότερα, στην απόφαση αναφέρεται, ότι απαγορεύεται η θήρα παντός θηράματος στα νησιά Λέσβου, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου συμπεριλαμβανομένων και των νησίδων
που εμπίπτουν στα όρια των Π.Ε. Λέσβου και Λήμνου, κατά την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο 2021-2022 στις περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων , που έχουν κύριο χαρακτηριστικό τη χιονόπτωση, τον παγετό, τους δυνατούς ανέμους κ.α., εξαιτίας των οποίων τα είδη της άγριας πανίδας καθίστανται ευάλωτα και ανήμπορα να αναπτύξουν τις ικανότητες άμυνας και διαφυγής ως δικαίωμα αρχής στα πλαίσια άσκησης της θήρας.

Η απαγόρευση ισχύει και σε περιπτώσεις χαμηλής έντασης χιονοπτώσεων , έδαφος καλυμμένο πλήρως με χιόνι,  απαγορεύοντας έτσι τη θήρα με ενέδρα στις πηγές  και την παρακολούθηση ιχνών στο χιόνι (τριχωτά θηράματα).

Στην περίπτωση ύπαρξης χιονοσκεπών εκτάσεων απαγορεύεται η άσκηση θήρας σε απόσταση διακοσίων  μέτρων από τις εκτάσεις αυτές.

Η διαπίστωση της ύπαρξης των προϋποθέσεων εφαρμογής της απόφασης αυτής και η χρονική διάρκεια ισχύος των μέτρων ανήκει στην αρμοδιότητα της Δ/νσης Δασών Λέσβου. Η ενημέρωση των κυνηγών, μέσω σχετικών ανακοινώσεων, ανήκει στις κυνηγετικές οργανώσεις.

Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης δασικής νομοθεσίας. Η απόφαση ισχύει μέχρι το τέλος της κυνηγετικής περιόδου 2021-2022.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος