ertnews.gr

Κέντρο Ναυτοσύνης σχεδιάζει το κτίριο του REX ο Δήμος Χίου

06/12 16:20
Κέντρο Ναυτοσύνης σχεδιάζει το κτίριο του REX ο Δήμος Χίου

Την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να λειτουργήσει το ιστορικό κτήριο του REX στο λιμάνι ως Κέντρο Ναυτοσύνης Χίου, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην ενημερωτική εκδήλωση της Ακαδημίας Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού Χίου.

“…Από το συγκεκριμένο βήμα θα ήθελα να ανακοινώσω μία πολύ σημαντική είδηση για το έργο και της Δημοτικής Αρχής και το όραμα μας για τη ναυτιλία. Αναφέρομαι στο ιστορικό μας ΡΕΞ, για το οποίο ανακοινώνω ότι έχει ληφθεί η απόφαση με την ολοκλήρωσή του να λειτουργήσει ως Κέντρο Ναυτοσύνης Χίου, προκειμένου να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η ναυτιλία, να αναδειχθεί η σχέση της Χίου με τη θάλασσα και να κοσμεί το νησί μας ένα σημείο αναφοράς για τη ναυτοσύνη.

Η απόφαση αυτή, βέβαια, έρχεται έπειτα από ώριμη σκέψη πολλών και διαφορετικών απόψεων που προτάθηκαν για το μέλλον αυτού του σημαντικότατου και ιστορικού κτηρίου. Ωστόσο, η επιθυμία και ο στόχος ενίσχυσης του ναυτικού στοιχείου δικαιωματικά επισκίασε κάθε άλλη πρόταση. Έτσι λοιπόν, είμαι στην ευχάριστη θέση σήμερα να ενημερώνω εσάς αλλά και όλους τους πολίτες του νησιού μας, ότι η ολοκλήρωση του ΡΕΞ θα σηματοδοτήσει την δημιουργία Κέντρου Ναυτοσύνης Χίου με χιακή ταυτότητα και σφραγίδα”, σημείωσε ο Δήμαρχος Χίου.

Αντιδράσεις δημοτικών παρατάξεων

Λίγο αργότερα οι δημοτικές παρατάξεις “Συμμαχία Αξιών” με επικεφαλής τον Κώστα Τριαντάφυλλο και “Χίος Μπροστά” με επικεφαλής τον Γιάννη Καραβασίλη άσκησαν έντονη κριτική στην ανακοίνωση από πλευράς Δημάρχου Χίου.

Αυτό που επισημαίνεται ότι το κτήριο του ΡΕΞ, είναι με Προεδρικό Διάταγμα δεσμευμένο για πολιτιστική χρήση και ότι το ενταγμένο έργο στο ΕΣΠΑ αφορά σε «Αποκατάσταση και επανάχρηση του κινηματογράφου REX”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version