Ικαρία: Εξελίξεις στο θέμα του Γηροκομείου

Αντιπροσωπεία του Δήμου Ικαρίας με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Σ. Σταμούλο συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Πανικαριακης Αδελφότητας Αμερικής, για να ενημερωθούν επί των εξελίξεων και να προσδιορίσουν από κοινού τα επόμενα βήματα που αφορούν τις αναγκαίες παρεμβάσεις στον δημοτικό πλέον κτήριο, που θα στεγάσει το υπό ίδρυση δημοτικό γηροκομείο.
Στην συνάντηση προσδιορίστηκαν οι επόμενες ενέργειες που έχουν ως εξής:
-Η Πανικαριακη Αδελφότητα Αμερικής προχωράει άμεσα σε πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους ενδιαφερόμενους πολιτικούς μηχανικούς και κατασκευαστές, ώστε να υποβάλουν την προσφορά τους για τις αναγκαίες παρεμβάσεις στον συγκεκριμένο κτήριο με προοπτική να δημιουργηθούν οι απαραίτητες υποδομές για την φιλοξενία έως και 25 φιλοξενούμενων.
-Ο Δήμος Ικαρίας από την μεριά του, προετοιμάζει την τροποποίηση της συστατικής πράξης του ΝΠΔΔ « Γ. Τσαρνας» , ώστε να συμπεριλάβει την σχετική υπηρεσία.
-Προτείνει την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας με την ελπίδα ότι σε θεσμικό επίπεδο θα αποσπαστούν εγκρίσεις θέσεων εργασίας. ( Να τονίσουμε εδώ ότι οι θετικές εξελίξεις στο παραπάνω θέμα δεν εξαρτάται μόνο από την καλή πρόθεση και τους χειρισμούς του Δήμου αλλά και από τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας αφού το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά την πρόσληψη προσωπικού εξακολουθεί να διέπεται από τις απαγορευτικές διατάξεις του παρελθόντος).
-Μέσα από τον φορέα λειτουργίας αυτής της νέας υπηρεσίας, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες της αδειοδότησης του κτηρίου που θα φιλοξενήσει την προνιακή δομή για ηλικιωμένους. Απαραίτητη προυπόθεση να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών,
-Επαναφορά του θέματος στην πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα υπουργικής παρέμβασης που:
α) Θα δίνει την δυνατότητα πρόσληψης του αναγκαίου προσωπικού με σταθερή σχέση εργασίας, η εναλλακτικά την έγκριση των αναγκαίων θέσεων με διάρκεια 12 μηνών.
β) Θα εξασφαλίζει την οικονομική ενίσχυση της λειτουργίας του ιδρύματος.
γ) Θα διευκολύνει στις διαδικασίες αδειοδότησης.
Τέλος στην προσπάθεια για μια σταθερή και εποικοδομητική συνεργασία της τοπικής διοίκησης της Ικαρίας με τους φορείς της Ικαριακής Ομογένειας είναι η συμμετοχή για πρώτη φορά εκπρόσωπου του Δήμου Ικαρίας (με προσωπικά του έξοδα), στο ετήσιο συνέδριο που διοργανώνουν 3-4 Σεπτεμβρίου 2016 στην Νέα Υόρκη.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Βιτσαράς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος