Ικαρία: Εγκρίθηκε η εγκατάσταση σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Ικαρίας για το “Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ)” από το Πράσινο Ταμείο.
Η χρηματοδότηση ανέρχεται στο ποσό των 29.760 ευρώ και αφορά στην μελέτη εγκατάστασης 9 δημοσίων προσβάσιμων σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο νησί, λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές ανάγκες της περιοχής και τα κυκλοφοριακά δεδομένα.

Επιπλέον, ο Δήμος Ικαρίας, προετοιμάζει και την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, που αφορά στην προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων και σημείων φόρτισης για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος και περιορίζοντας τις δημοτικές δαπάνες καυσίμων με την ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων.

Στο δελτίο τύπου του δήμου Ικαρίας τονίζεται ότι “ανοίγει ο δρόμος προς τη νέα περίοδο της ηλεκτροκίνησης, την εξοικονόμηση ενέργειας και τις φιλικές προς το περιβάλλον μετακινήσεις. Παράλληλα με την διεκδίκηση πόρων από το “Αντώνης Τρίτσης” στοχεύουμε στην υλοποίηση ενός σχεδιασμού μείωσης του ενεργειακού αποτυπώματος, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος και περιορίζοντας τις δημοτικές δαπάνες καυσίμων με την ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος