Ικανοποίηση στα νησιά από την απόφαση για την επαναφορά του νησιώτικου ΦΠΑ

Ικανοποίηση στον επιχειρηματικό κόσμο των νησιών για την απόφαση του Ecofin  για την δυνατότητα που δίνεται στην Ελλάδα, για την εφαρμογή ειδικών μειωμένων έως 30% συντελεστών, ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου από το 2025 .

Να θυμίσουμε ότι σήμερα μειωμένοι είναι οι συντελεστές ΦΠΑ μόνο στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Χίο, Κω και Λέρο και συνδέθηκε με το προσφυγικό ζήτημα, ενώ σε όλα τα υπόλοιπα νησιά οι συντελεστές εξομοιώθηκαν με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς “το αποτέλεσμα αυτό εκτός από τη μάχη που έδωσε η κυβέρνηση, ήρθε και από τους αγώνες των νησιωτών και των νησιωτικών επιμελητηρίων που με μεθοδικότητα και χειροπιαστά επιχειρήματα, έπεισαν την ΕΕ για την αναγκαιότητα επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών. Με την απόφαση αυτή επιτυγχάνεται αποδέσμευση του νησιώτικου ΦΠΑ από το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα  και γίνεται εφαλτήριο για την επαναφορά και στα υπόλοιπα νησιά των μειωμένων συντελεστών”.

“Οι αγώνες των νησιωτών δικαιώνονται, η ιδιότυπη ομηρία των παρατάσεων βαίνει στο τέλος” της σημείωσε ο πρόεδρος εμπορικού τομέα του επιμελητηρίου Λέσβου Παναγιώτης Παπαρίσβας ενώ ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Μυτιλήνης Γιάννης Μουτζούρης τόνισε ότι “το ΦΠΑ πρέπει να είναι συνδεδεμένο με τη νησιωτικότητα και όχι με το μεταναστευτικό.”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος