ertnews.gr

Η Ευρωπαία Επίτροπος σε Σάμο και Λέσβο για το μεταναστευτικό

28/03 18:35
Η Ευρωπαία Επίτροπος σε Σάμο και Λέσβο για το μεταναστευτικό

Tην Σάμο θα επισκεφτεί τη Δευτέρα το πρωί η επίτροπος της Ε.Ε κ. Γιόχανσον συνοδευόμενη από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη στο πλαίσιο της προγραμματισμένης περιοδείας της στα νησιά του Β. Αιγαίου.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης της στην Σάμο θα είναι το Δημαρχείο και στην συνέχεια θα επισκεφτεί το ΚΥΤ στο Βαθύ αλλά και την νέα υπό κατασκευή δομή στη «Ζερβού».

Συνέντευξη τύπου, με αφορμή την επίσκεψη της Ευρωπαίας Επιτρόπου στο Β. Αιγαίου, θα παραχωρήσει ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, προκειμένου να καταστήσει σαφές, ότι το Σύμφωνο Μετανάστευσης πρέπει να τροποποιηθεί και να μην μετατρέψει τα ακριτικά νησιά σε αποθήκες ψυχών.

Από την πλευρά της η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ σε σχετική ανακοίνωση της αναφέρει, ότι ο στόχος της επίσκεψης της κ. Γιόχανσον είναι να πείσει τις τοπικές κοινωνίες για την ανάγκη υλοποίησης του συμφώνου, με την κατασκευή των νέων υπερδομών κράτησης Μεταναστών/Προσφύγων. «Η χρηματοδότηση των 155 εκ. € (Λέσβο και Χίο), των 122 εκ. € για Σάμο, Λέρο, Κω είναι εξασφαλισμένη, χωρίς όμως την συναίνεση των τοπικών κοινωνιών, με θλιβερή εξαίρεση την απόφαση του Δήμου Μυτιλήνης. Το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου παρουσιάζεται ως λύση για τη μέχρι τώρα αποτυχημένη πολιτική της Ε.Ε στη διαχείριση του Μεταναστευτικού – Προσφυγικού. H ρύθμιση αυτή εγκυμονεί κινδύνους επιπλοκών, όπως το να μη θεωρείται ελληνικός χώρος, ως έδαφος της Ελληνικής Επικράτειας ή της ίδιας της Ελλάδας. Με κίνδυνο όχι μόνο την καταπάτηση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και την αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων», τονίζει μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version