Γ. Μπουρνούς: Θα λογοδοτήσουν όσοι διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις

«Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις προς τη δικαιοσύνη ώστε να βρεθούν υπόλογοι όσοι εκμεταλλεύονται τις αγωνίες της τοπικής κοινωνίας για να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και φόβο για το προσφυγικό» δήλωσε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Προϊστάμενος Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργού Γιάννης Μπουρνούς.

Ο κ. Μπουρνούς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε στελέχη την Νέας Δημοκρατίας με αφορμή το τελευταίο περιστατικό της διασποράς ψευδών ειδήσεων «για την δήθεν δημιουργία hot spot στη Γέρα» τονίζοντας ότι «γίνονται πλέον δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ μερίδας στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και της Χρυσής Αυγής. Πέρα από τα ψέματα και την διασπορά του φόβου το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής συνεχίζει την προσπάθεια για την αποσυμφόρηση της Μόριας όπως έχει δεσμευτεί.»

Σ’ ότι αφορά τις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης στη Λέσβο το τελευταίο διάστημα, μετά και την πραγματοποίηση του Περιφερειακού Συνεδρίου, ο κ. Μπουρνούς ανέφερε: «Διατηρήσαμε τον μειωμένο ΦΠΑ, μπήκε σε εφαρμογή το μεταφορικό ισοδύναμο και την ίδια στιγμή έχουμε 41,5% αύξηση των αφίξεων ξένων τουριστών στη Λέσβο, για το διάστημα Απριλίου-Ιουλίου. Η πραγματικότητα διαψεύδει όσους καλλιεργούν την ανασφάλεια και τη μιζέρια.»

Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στη γειτονική χώρα και στην κατακόρυφη πτώση της τουρκικής λίρας, ο κ. Μπουρνούς τόνισε ότι: «Η Τουρκία είναι άλλη μια περιφερειακή οικονομία που πέφτει θύμα των αγορών. Η Τουρκική κρίση αποτέλεσμα ασφυκτικών διεθνών πιέσεων και της αλλοπρόσαλλης οικονομικής πολιτικής της Τουρκικής κυβέρνησης, είναι μια κρίση που θα έχει διεθνείς προεκτάσεις ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας την έκθεση Ευρωπαϊκών τραπεζών σε Τουρκικά ομόλογα.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος