ΕΡΤ Αιγαίου – M. Κομνηνάκα: Με μέτρα ουσιαστικής προστασίας και όχι μόνο lock down θα αντιμετωπιστεί η πανδημία (ηχητικό)

Την ανάγκη λήψης περαιτέρω μέτρων τόσο με τη διενέργεια μαζικών τεστ όσο και με τις απαιτούμενες προσλήψεις σε όλους τους κρίσιμους χώρους, επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για τη διασπορά του κορονοϊού, που παρατηρείται σε όλη τη χώρα αλλά τις τελευταίες μέρες και στη Λέσβο, όπου το τελευταίο 10ήμερο τα ενεργά κρούσματα είναι 109.

Όπως είπε η κυρία Κομνηνάκα απαιτείται αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών, που θα επιτευχθεί αν η χώρα μας προχωρήσει στην προμήθεια όλων των εμβολίων, που έχουν πάρει άδεια για να κυκλοφορήσουν στην αγορά. «Όταν το φάρμακο και το εμβόλιο , αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα, τότε η ζωή των ανθρώπων θα παίζεται κορώνα γράμματα για τα κέρδη των φαρμακοβιομηχανιών. Η έρευνα για το εμβόλιο έγινε με δημόσιο χρήμα αλλά η διαχείρισή του γίνεται με τους όρους των φαρμακοβιομηχανιών», επισήμανε.

Επίσης όπως είπε η κυρία Κομνηνάκα “ελλιπής είναι και η πρόσβαση των ασθενών με άλλες νόσους στα νοσοκομεία, αφού τα νοσηλευτικά ιδρύματα έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μιας νόσου”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος