Ερώτηση Γ. Μπουρνού για την παράταση του Γ’ κύκλου κοινωφελούς εργασίας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, για την άμεση ανάγκη παράτασης  του Γ’ κύκλου του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ΤΟΣΚΕΔΠ και της Υπηρεσίας Ταυτοποίησης του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Την ερώτηση συνυπέγραψε η Τομεάρχης Εργασίας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Όπως σημειώνει ο κ. Μπουρνούς “Το πρόγραμμα προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον προσεχή Μάιο. Σε αυτό έχουν ενταχθεί περίπου 1690 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων, που καθημερινά με συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης προσφέρουν, ακόμα και κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, ανελλιπώς τις υπηρεσίες τους.  Στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ, το μεγαλύτερο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Ευρώπης, εργάζονται περίπου 90 ωφελούμενοι του προγράμματος. Είναι προφανές – και συνάμα απευκταίο – ότι ενδεχόμενη λήξη, άνευ νέας παράτασης, θα επιβαρύνει έτι περαιτέρω την ήδη δύσκολη κατάσταση στο ΚΥΤ.  Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η παράταση του Γ’ κύκλου, για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων και των δομών Υποδοχής σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στα νησιά μας, με προσωπικό που έχει αποκτήσει ήδη, μέσω του Προγράμματος, την εμπειρία και τις δεξιότητες που απαιτούνται”.

Ο Γιάννης Μπουρνούς καλεί τον κ. Χατζηδάκη να προβεί άμεσα σε κάθε ενέργεια προκειμένου να παραταθεί ο Γ΄ Κύκλος του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος