Επιτροπή Αγώνα: Ψευδής η εικόνα συναίνεσης των τοπικών κοινωνιών για νέα δομή στη Λέσβο

Κατά της δημιουργίας νέας δομής στη Λέσβο και των όσων συζητήθηκαν στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους Δημάρχους Μυτιλήνης, Χίου και Ανατολικής Σάμου, τάσσεται η Επιτροπή Αγώνα κατά της δημιουργίας νέας δομής στη Λέσβο.

Σε κοινή τους ανακοίνωση αυτοδιοικητικοί και οι πρόεδροι των κοινοτήτων, Κουνέλλης Κωνσταντίνος Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και εντεταλμένος Λουτροπόλεως Θερμής, Κόμβος Ευστράτιος δημοτικός σύμβουλος, Καρασάββας Νικόλαος περιφερειακός Σύμβουλος, Τσιβγούλης Χρήστος Πρόεδρος Κοινότητας Κώμης, Κόμλος Αντώνιος Πρόεδρος Κοινότητας Νέων Κυδωνιών, Αλμπανέλλης Φραγκούλης Πρόεδρος Κοινότητας Πύργων Θερμής, Αντωνίου Μιλτιάδης Πρόεδρος Κοινότητας Πηγής, Κατζανός Παναγιώτης Πρόεδρος Κοινότητας Μιστεγνών, Σγουρέλλης Δημήτριος Πρόεδρος Κοινότητας Λουτροπόλεως Θερμής.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Η χθεσινή επικοινωνιακή φιέστα του πρωθυπουργού με τους αυλικούς δημάρχους, όχι τυχαία μόλις τρεις μέρες μετά την μεγαλειώδη μηχανοκίνητη πορεία με Παλλεσβιακή συμμετοχή που διοργανώσαμε, εκτός από το να εκπέμψει μια ψεύδη εικόνα συναίνεσης των τοπικών κοινωνιών στην ΕΕ, κάτι το οποίο προβλέπεται και από το υπογεγραμμένο μνημόνιο, αποκάλυψε επίσης την αλήθεια για το τι έπραξε η δημοτική αρχή πίσω από την πλάτη μας. Ακούσαμε λοιπόν από πρωθυπουργικά χείλη ότι η θέση της νέας υπερδομής είναι αποφασισμένη και μάλιστα υποδείχθηκε από την δημοτική αρχή!».

Απευθυνόμενοι στον Δήμαρχο Μυτιλήνης αναφέρουν: «Το ακούσατε αυτό που είπε ο πρωθυπουργός κύριε Κύτελη; Οι 16 του Ναι το γνωρίζατε; Γιατί στο δημοτικό συμβούλιο μας είπαν ότι ο πρόεδρος των Νέων Κυδωνιών δεν δικαιούται να ψηφίσει επειδή δεν υπάρχει αποφασισμένη η προτεινόμενη θέση για την σχεδιαζόμενη δομή . Και κάπως έτσι, με ισοψηφία, βγήκε η «γενναία» απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την οποία περηφανευτήκατε ενώπιον του πρωθυπουργού. Ενώ μέχρι τώρα ζητάγαμε να γίνει εκ νέου δημοτικό συμβούλιο, ώστε να συζητηθεί και να τεθεί σε ψηφοφορία η θέση της δομής, πλέον θεωρούμε ότι αυτό δεν έχει νόημα. Γιατί η απόφαση που κομίσατε «μετά βαΐων και κλάδων» στο πρωθυπουργικό γραφείο είναι ηθικά, πολιτικά και θεσμικά, απαράδεκτη, παράτυπη και παράνομη. Ο Λεσβιακός λαός αποφάσισε. Και εσείς έχετε αποφασίσει ότι δεν τον εκπροσωπείτε».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος