Επανεξελέγη ομόφωνα πρόεδρος της Πανσαμιακής Επιτροπής για την ειρήνη η Ρούλα Στεφανάκη

Νέο πολυμελές Πανσαμιακό Συμβούλιο με πρόεδρο για άλλη μία θητεία την Ρούλα Στεφανάκη, καθώς και τους αντιπροσώπους στο 19ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ, ανέδειξε ομόφωνα η συνδιάσκεψη της Πανσαμιακής Επιτροπής για την Ειρήνη, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 19ου Συνεδρίου της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) που θα γίνει στην Αθήνα στις 30 Οκτωβρίου.

Στην αρχή των εργασιών τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των μελών του Συμβουλίου, Δημήτρη Μαυρατζώτη και Βιργινίας Διολέτη που «έφυγαν» από τη ζωή στο διάστημα από την προηγούμενη Συνδιάσκεψη.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Ρούλα Στεφανάκη, παρουσίασε μια αναλυτική και εμπεριστατωμένη εισήγηση για τις διεθνείς εξελίξεις υπογραμμίζοντας ότι “οι συμφωνίες με τη Γαλλία για τους εξοπλισμούς και με τις ΗΠΑ για την επ’ αόριστον παραμονή και επέκταση των βάσεων στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν εξυπηρετούν την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά αντίθετα εμπλέκουν τη χώρα μας στους μονοπωλιακούς ανταγωνισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και στέλνουν Έλληνες στρατιωτικούς και οπλικά συστήματα, αεροπλάνα και φρεγάτες, στον Περσικό, τη Σαουδική Αραβία, στα Βαλκάνια, το Μάλι και τη περιοχή του Σαχέλ, για συμφέροντα ξένα και αντίθετα με αυτά του ελληνικού λαού”.

Στη πλούσια δράση της ΠΕΕ και στα συμπεράσματα που προκύπτουν, προκειμένου το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στο νησί μας να γίνει ακόμη πιο μαχητικό και αποτελεσματικό, στάθηκε η εισήγηση του απερχόμενου Συμβουλίου της ΠΕΕ, που παρουσίασε ο Τίμος Χατζηλαγός μέλος της Γραμματείας.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο προσφυγικό και τα νέα δεδομένα , που προκύπτουν από την κατασκευή και λειτουργία της νέας δομής στη Ζερβού.

Επίσης υπογραμμίστηκε η ανάγκη να δυναμώσει η συνεργασία της Επιτροπής με το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της Τουρκίας και την Επιτροπή Ειρήνης Σμύρνης.

Στις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής υπήρξε δημιουργικός προβληματισμός και προτάσεις για εξάπλωση της δράσης της Επιτροπής με εκδηλώσεις σε όλο το νησί και με ιδιαίτερη παρέμβαση στη νεολαία, στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, αλλά και το δυνάμωμα των κοινών δράσεων με το ταξικό εργατικό κίνημα και το κίνημα γυναικών των συλλόγων της ΟΓΕ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος