Ένταση μεταξύ εθελοντών αιμοδοτών Μυτιλήνης και διοίκησης Νοσοκομείου

Ένταση έχει προκαλέσει στις σχέσεις του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Μυτιλήνης και της διοίκησης του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης η έλλειψη μόνιμης στέγης για τις εθελοντικές αιμοδοσίες του συλλόγου.

Ο σύλλογος χρόνια αναζητά μεταξύ των φορέων του νησιού μόνιμη στέγη στο κέντρο της πόλης και τα τελευταία δύο χρόνια «περιφέρεται» σε διάφορα κτίρια για να κάνει τις τέσσερις αιμοληψίες το χρόνο, που βοηθούν κατά πολύ στην κάλυψη αναγκών του νοσοκομείου.

Μάλιστα λόγω έλλειψης στέγης, ο σύλλογος ματαίωσε την καθιερωμένη αιμοδοσία του Σεπτεμβρίου προειδοποιώντας, ότι θα υπάρξει πρόβλημα στην επάρκεια αίματος.

Με αφορμή το γεγονός ότι το τμήμα αιμοδοσίας μετακίνησε για άλλη μέρα τις προγραμματισμένες για την Δευτέρα μεταγγίσεις αίματος στους πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών -με ανακοίνωσή του- το απέδωσε σε έλλειψη αίματος στο νοσοκομείο λόγω της ματαίωσης της εθελοντικής του αιμοδοσίας και καταγγέλλει τον διοικητή του Νοσοκομείου ότι «αρνείται ως οφείλει να πάρει θέση στο πρόβλημα αυτό».

Από την πλευρά του το νοσοκομείο ενημέρωσε την ΕΡΤ Αιγαίου, ότι δεν ματαιώθηκε η μετάγγιση λόγω έλλειψης αίματος αλλά μετακινήθηκε από την Δευτέρα στην Τρίτη, προκειμένου να βοηθηθούν τα στελέχη του τμήματος αιμοδοσίας, που την Κυριακή θα βρίσκονται σε εθελοντική αιμοδοσία στην Άγρα .

Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο διοικητής του Βοστάνειου Γιώργος Καμπούρης σημείωσε ότι  «Τη δύσκολη αυτή περίοδο αντί να ενώνουμε δυνάμεις και να λύνονται προβλήματα, τα δημιουργούμε. Προτάθηκε στο σύλλογο να παραχωρηθεί χώρος στο νοσοκομείο εκεί που σήμερα γίνεται ο εμβολιασμός, αλλά τον απέρριψαν. Το νοσοκομείο δεν μπορεί να διαθέσει το ακίνητο που διαθέτει στην προκυμαία, καθώς ο δωρητής άφησε ως όρο τα έσοδα από το ακίνητο να πηγαίνουν στην μονάδα εντατικής θεραπείας».

Ο σύλλογος αναζητά εδώ και χρόνια έναν χώρο στο κέντρο της πόλης, καθώς έχει αποδειχθεί, ότι όσο πιο κεντρικά βρίσκεται και σίγουρα όχι μέσα στο νοσοκομείο, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανταπόκριση του κόσμου.

Εν τω μεταξύ κανονικά πραγματοποιούνται δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας στα χωριά την Κυριακή στην Άγρα και την Τετάρτη στα Λουτρά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος