Ενημερωτική εκδήλωση στη Μυτιλήνη: “Η εμπορία ανθρώπων συμβαίνει δίπλα μας και είναι έγκλημα”

«Η εμπορία ανθρώπων συμβαίνει δίπλα μας  και είναι έγκλημα, ενώ μόλις το 1-2% των θυμάτων σώζεται» σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου η Μαγδαληνή Ζαφειρίου υπεύθυνη Προγραμμάτων Ενημέρωσης Α21 η οποία βρίσκεται στη Μυτιλήνη στο πλαίσιο του έργου ”Δράσεις Ευαισθητοποίησης για την Εμπορία Ανθρώπων”.

«Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν φωνή, στο χέρι μας είναι να μιλήσουμε γι’ αυτούς , όταν πέσει στην αντίληψή μας ή ακόμα αν έχουμε υποψία ή αν θέλουμε περισσότερες πληροφορίες για την παράνομη διακίνηση των ανθρώπων με τη χρήση βίας, απειλών ή άλλων εξαναγκαστικών μέσων με σκοπό συνήθως τη σεξουαλική ή εργασιακή τους εκμετάλλευση, να επικοινωνήσουμε με τη γραμμή 1109» τόνισε η κ. Ζαφειρίου.

Η Γραμμή 1109 λειτουργεί, επίσης, ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των διασωθέντων θυμάτων και των υπηρεσιών παροχής φροντίδας και αποκατάστασης σε όλη τη χώρα. Η Γραμμή 1109 δέχεται ανώνυμες ή επώνυμες αναφορές για πιθανά περιστατικά εμπορίας ανθρώπων μέσω τηλεφώνου, email, ή μέσω της ειδικής φόρμας επικοινωνίας της ιστοσελίδας της www.1109.gr.

Η Α21, που είναι διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την καταπολέμηση του φαινομένου της εμπορίας ανθρώπων σε συνεργασία με τον Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών, καθώς και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Μυτιλήνης, την Τετάρτη 25 Μαΐου, ώρα 6:30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μυτιλήνης διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Συμβαίνει και εδώ” για να αναδείξουν το πρόβλημα της εμπορίας ανθρώπων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος