Ενημερώθηκε για την πορεία του ΕΟΣ Σάμου ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου

Το οινοποιείο του ΕΟΣ Σάμου επισκέφτηκε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Δέσποινα Κάιλα, προκειμένου να έχει  μία συνολική ενημέρωση από τον πρόεδρο, Γιάννη Σκούτα, για την πορεία του Συνεταιρισμού.

Διεξοδική ενημέρωση υπήρξε και από την Οινολόγο, Ευαγγελία Αργυρού, για τη νέα σειρά φυσικών κρασιών που μόλις κυκλοφόρησε από τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό της Σάμου.

Η κα. Αργυρού αναφέρθηκε στο οινοποιείο του Μαλαγαρίου που έχει διαμορφωθεί εκ του μηδενός και είναι πλέον εξοπλισμένο με διαφορετικού τύπου μηχανήματα και δεξαμενές, που ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές που απαιτεί η συγκεκριμένη οινοποίηση.

Ακολούθησε οινογευστική δοκιμή και δόθηκαν όλες οι πληροφορίες για τους νέους «Άθικτους Οίνους» της ποικιλίας «Μοσχάτο Σάμου», τα οποία παράγονται από επιλεγμένα σταφύλια συγκεκριμένων αμπελώνων του νησιού που καλλιεργούνται βιολογικά.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΟΣ Σάμου, Ιωάννης Σκούτας, «ο σχεδιασμός και η κυκλοφορία των συγκεκριμένων οίνων εντάσσεται σε μία γενικότερη στρατηγική επικαιροποίησης και αναδιάρθρωσης της προϊοντικής γκάμας του Συνεταιρισμού μας, με απώτερο στόχο τη διατήρηση και ανάπτυξη της αμπελοκαλλιέργειας του νησιού και, φυσικά, την αύξηση του εισοδήματος των αμπελουργών- μελών του Συνεταιρισμού.

Η δημοτική αρχή, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους της διοίκησης και τους εργαζόμενους του ΕΟΣ Σάμου.Ενημερώθηκε για την πορεία του ΕΟΣ Σάμου ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου

Ο κ. Στάντζος, τόνισε την ανάγκη στήριξης του πρωτογενή τομέα και της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλουν υπάλληλοι και στελέχη του ΕΟΣ Σάμου για τη διατήρηση της υψηλής ποιότητας προϊόντων, της συνεχούς εξέλιξης τους και της διεθνούς φήμης τους μέσω των πολλών διακρίσεων.

Τέλος τέθηκαν και νέες βάσεις στην ήδη αγαστή συνεργασία του Δήμου Αν. Σάμου και του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού, ενώ, υπήρξαν προτάσεις για μελλοντικές κοινές δράσεις.

Ο πρόεδρος του ΕΟΣΣ έχει ήδη προτείνει στον Δήμο να υπάρξει συνεργασία για την από κοινού ένταξη σε προγράμματα ΕΣΠΑ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος