Έκκληση Δημάρχου Λήμνου για μαζικό εμβολιασμό – Ανοίγει το Σάββατο η πλατφόρμα για ραντεβού

Αύριο, Σάββατο 15 Μαΐου στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr ανοίγουν τα ραντεβού για τον καθολικό εμβολιασμό των ενήλικων κατοίκων των 19 μεγαλύτερων νησιών, μεταξύ των οποίων και το νησί της Λήμνου, με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson.

Ο Δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης απευθύνει έκκληση στους πολίτες «να εμβολιαστούν μαζικά ώστε με μία μόνο δόση να αποκτήσουμε ανοσία. Είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσει ο εμβολιασμός άμεσα και στο νησί μας, ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε τους στόχους που θα μας επιτρέψουν να έχουμε μία ασφαλή τουριστική σεζόν. Ο επόμενος μήνας θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμος».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Δήμαρχος Λήμνου, Δημήτρης Μαρινάκης, συμμετείχε σε προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με θέμα τον καθολικό εμβολιασμό σε όλα τα νησιά, άνω των 10.000 κατοίκων.

Έκκληση Δημάρχου Λήμνου για μαζικό εμβολιασμό – Ανοίγει το Σάββατο η πλατφόρμα για ραντεβού

Στην συζήτηση τονίστηκε, ότι με το άνοιγμα του τουρισμού η κυβέρνηση στοχεύει να μετατρέψει άμεσα τα νησιά σε covid-free προορισμούς και γι’ αυτό θα προχωρήσει σε καθολικό εμβολιασμό των κατοίκων τους, που είναι άνω των 18 ετών. Μια διαδικασία που στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί έως τις 25 Ιουνίου. Ουσιαστικά πρόκειται για τη συνέχεια της εκστρατείας εμβολιασμού στους τουριστικούς προορισμούς. Η αρχή έγινε με τα μικρά νησιά και ο σχεδιασμός εντάσσεται στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να συνδυάσει το ελληνικό καλοκαίρι με το χτίσιμο του «τείχους ανοσίας».

Ο Δήμος Λήμνου επισημαίνει την ιδιαίτερη σημασία, που έχει ο εμβολιασμός για τη θωράκιση της υγείας των κατοίκων του νησιού μας, αλλά και για την επιστροφή στην ομαλότητα.

Επίσης, έως την επίτευξη της ανοσίας και την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων, καλεί τους δημότες και επισκέπτες να εξακολουθούν να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών, αλλά και να διενεργούν self-tesst και rapid tests, ώστε να μείνουν ασφαλείς μέχρι το τέλος της πανδημίας.  Εκτός από τα δωρεάν self-tests, που διατίθενται μέσω των φαρμακείων, η Κινητή Ομάδα Υγείας Λήμνου εξακολουθεί να διενεργεί σε καθημερινή βάση rapid tests, επίσης εντελώς δωρεάν.

Το πρόγραμμα των rapid tests ανακοινώνεται από την Κ.Ομ.Υ. Λήμνου και κοινοποιείται στα ΜΜΕ αλλά και μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Λήμνου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, από όπου μπορείτε να ενημερώνεστε καθημερινά.

«Είναι ιδιαίτερης σημασίας να περνάμε μία φορά την εβδομάδα από τέτοιου είδους τεστ, προκειμένου να ελεγχόμαστε και να αποτραπεί οποιαδήποτε διασπορά του ιού.

Ο μαζικός εμβολιασμός, ο τακτικός έλεγχος μέσω των τεστ και η τήρηση των μέτρων θα μας θωρακίσουν και θα αποτρέψουν γεγονότα όπως αυτά που ακόμα βλέπουμε σε νησιωτικές περιοχές, που καταλήγουν “στο κόκκινο”, με ό,τι συνέπειες αυτό επιφέρει στην υγεία, την καθημερινότητα και την οικονομία.

Εμβολιαζόμαστε, κάνουμε τεστ, ζούμε με ασφάλεια μέχρι το τέλος της πανδημίας», τονίζουν από το Δήμο Λήμνου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος