ΕΚ Σαμου: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ημέρα των εγκαινίων του νέου ΚΥΤ στη Ζερβού

“Αγωνιστικό κάλεσμα” απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου για άλλη μια φορά σε όλα τα σωματεία, τους φορείς, τους συλλόγους και το λαό του νησιού προκειμένου να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία ενάντια στο νέο ΚΥΤ του οποίου τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στου Ζερβού το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου.

Το Ε.Κ.Σ τους καλεί συγκεκριμένα την ίδια μέρα στις 10 το πρωί στο νέο ΚΥΤ και τονίζει ότι η θέση του είναι ξεκάθαρη για “κανένα κέντρο στα νησιά και στην μετατροπή των νησιών σε φυλακές για μετανάστες”. Επίσης κατηγορεί τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης ότι “έπαιξαν εύσχημα το παιχνίδι «δε θέλουμε ΚΥΤ στο κέντρο της πόλης αλλά οπουδήποτε αλλού» προκειμένου να εφαρμόσουν την πολιτική της κυβέρνησης”.

Το κεντρικό σύνθημα στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου είναι «Να μην επιτρέψουμε να γίνει το νησί μας το νέο Γκουαντάναμο της Ευρώπης. Κανείς να μην αποδεχτεί η περιοχή Ζερβού και η Σάμος να αποτελέσει ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης ανθρώπων». Ζητούν:

• Κανένα ΚΥΤ στο νησί, ούτε ανοιχτό ούτε κλειστό. Να κλείσει το στρατόπεδο συγκέντρωσης στου Ζερβού. Να κλείσει η αθλιότητα του Βαθιού. Να μην μετατραπεί το νησί μας σε μια τεράστια φυλακή ανθρώπων.

• Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες μετανάστες για τις χώρες προορισμού τους. Να τους δοθεί η δυνατότητα να καταθέτουν εκεί αίτημα ασύλου, κόντρα στους κανονισμούς Δουβλίνου και τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας, που τους εγκλωβίζουν. Να καταργηθεί ο κανονισμός του Δουβλίνου και η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας.

• Να οργανωθούν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου από τον ΟΗΕ και την ΕΕ στην Τουρκία και απευθείας μετακίνηση τους στις χώρες προορισμού τους.

Να σημειώσουμε ότι μέχρι στιγμής φαίνεται να μην γίνεται αποδεκτή η πρόσκληση για την τελετή εγκαινίων από την πλειοψηφία των αιρετών του νησιού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος