Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης η ίδρυση λαϊκής αγοράς στην Σάμο

Άναψε το πράσινο φως για την ίδρυση λαϊκής αγοράς στην πόλη της Σάμου με την έκδοση και υπογραφή σχετικής Υπουργικής Απόφασης από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην συνεδρίαση της 1ης Μαρτίου είχε αποστείλει σχετικό αίτημα για έγκριση έκδοσης υπουργικής απόφασης για κατ’ εξαίρεση ίδρυση λαϊκής.

Υπήρξε άμεση ανταπόκριση από τον υπουργό αλλά και τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, τους οποίους ευχαρίστησε ο Δήμος για τη θετική ανταπόκρισή τους.

«Η απόφαση ίδρυσης λαϊκής αγοράς στην πόλη της Σάμου δίνει τη λύση στο διαχρονικό πρόβλημα των αγροτών ώστε να μπορούν να διαθέτουν τα προϊόντα τους νόμιμα, σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας», δήλωσε ό Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι παραγωγοί της Σάμου βρίσκονταν επί 30 χρόνια σε ένα χώρο, πλησίον του ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα, που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις. Με αφορμή τον πρόσφατο φονικό σεισμό που προκάλεσε ζημιές στην εκκλησία, οι παραγωγοί κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τον συγκεκριμένο χώρο και να πάνε προσωρινά στο ελεύθερο πάρκινγκ της παραλιακής λεωφόρου της Σάμου. Ωστόσο η προσωρινή λύση που προτάθηκε από τη Δημοτική Αρχή ως λύση ανάγκης φάνηκε γρήγορα ότι δεν ήταν η καλύτερη.

Η Λιμενική αρχή εκ του νόμου ανάγκασε τους παραγωγούς να εγκαταλείψουν την παραλιακή και να βρουν προσωρινή στέγη σε δημοτικό οικόπεδο, το οποίο είχε στο παρελθόν προταθεί για δημιουργία λαϊκής. Οι παραγωγοί ακόμη και σήμερα ζητούν άλλον προσωρινό χώρο ώσπου να ολοκληρωθεί η ίδρυση της λαϊκής αγοράς, καθώς ο χώρος που φιλοξενούνται δεν είναι προσβάσιμος, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί δραματικά ο τζίρος τους και να πετούν τα προϊόντα τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος