Δομή έως 3.000 ατόμων εκτός κατοικημένου οικισμού ζητά ο Σύλλογος Κατοίκων Μόριας-Παναγιούδας

Τις απόψεις του κατέθεσε ο Σύλλογος Κατοίκων Μόριας, Παναγιούδας και όμορων Κοινοτήτων, μετά και την συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους Δημάρχους Μυτιλήνης, Χίου και Ανατολικής Σάμου.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται σε λύση-πρόταση, που είναι κλείσιμο των δύο δομών του Μαυροβουνίου (Καρά Τεπέ) αλλά και των διαμερισμάτων εντός της πόλης και μετεγκατάστασή τους σε δομή έως 3.000 ατόμων, εκτός κατοικημένου οικισμού, όπου θα υπάρχουν χώροι ασυνόδευτων ανηλίκων, ευάλωτων ομάδων, διοίκησης, καραντίνας, αναψυχής, πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, εκπαίδευσης και εμπορίου, κάτι που σε συνδυασμό με αποσυμφόρηση, φύλαξη συνόρων και επίσπευση διαδικασιών ασύλου, που θα βελτιώσει αισθητά την κατάσταση από πολλές απόψεις.

Παράλληλα, τονίζουν με αφορμή την πορεία της Κυριακής 28 Φεβρουαρίου, «το λαϊκό αίτημα που πέρασε ήταν «να μη γίνει νέα δομή». Αυτό γράφτηκε στον τοπικό τύπο, αυτό φάνηκε προς τα έξω (και κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε). Δεν φάνηκε ξεκάθαρο αίτημα «να κλείσουν όλες οι δομές». Μήπως κάποιοι από αυτούς που φωνάζουν «καμία νέα δομή» και κατευθύνουν τις αντιδράσεις βολεύονται από την ύπαρξη της δομής κοντά στην Πρωτεύουσα του νησιού και στην ύπαρξη των δομών μέσα στην πόλη; Δεν ακούσαμε σοβαρές εναλλακτικές  προτάσεις βάσει των πραγματικών δεδομένων… ούτε είδαμε «ζωηρές αντιδράσεις» για τη δομή του Μαυροβουνίου. Άραγε γιατί; Πόσοι και ποιοι θα «χάσουν» από το κλείσιμο των δομών μέσα στην πόλη και τριγύρω της;

Αν θέλουμε να υπάρξουν καλύτερες προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης σε όλο το νησί σίγουρα δεν πρέπει να υπάρχει οποιασδήποτε μορφής δομή κοντά σε κατοικημένη περιοχή και ιδίως κοντά στην πόλη της Μυτιλήνης. Το πρόβλημα, όμως, δεν μόνο του Δήμου Μυτιλήνης, αλλά όλης της Λέσβου και επειδή ο Δήμος Δυτικής Λέσβου έχει και εκείνος αφίξεις μεταναστών στην περιοχή του, και ίσως περισσότερες από το Δήμο Μυτιλήνης, θα πρέπει να φροντίσει να συνεισφέρει στις λύσεις και όχι να προκαλεί περισσότερη σύγχυση και εντυπώσεις εκ του ασφαλούς. Με μια ίδια λογική, ο Δήμος Μυτιλήνης θα μπορούσε να περιοριστεί σε ένα μικρότερο Κλειστό Κέντρο Ταυτοποίησης και Καταγραφής (π.χ. 1.000-1.500 ατόμων) και ο Δήμος Δυτικής Λέσβου να έκανε το δικό του αντίστοιχο.  Το θέμα είναι ότι αν, τελικά, η δομή μείνει στο Μαυροβούνι, θα υπάρχουν συγκεκριμένες και βαριές πολιτικές ευθύνες… και η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί, καταδικάζοντας τον τόπο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος