ertnews.gr

Διαμαρτυρία φοιτητών για τα μειωμένα δρομολόγια λεωφορείων προς φοιτητικές εστίες

26/01 09:51
Διαμαρτυρία φοιτητών για τα μειωμένα δρομολόγια λεωφορείων προς φοιτητικές εστίες

Για τα μειωμένα δρομολόγια των αστικών ΚΤΕΛ τις ημέρες της κακοκαιρίας προς και από τις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο, διαμαρτύρονται οι φοιτητές.

Η απόφαση του Δημάρχου Χίου να μείνουν 24-26 Ιανουαρίου κλειστά τα σχολεία λόγω «σφοδρού ψύχους», οδήγησε τον περιορισμό των δρομολογίων από τα Αστικά ΚΤΕΛ Χίου που δεν εκτέλεσαν τα λεγόμενα μαθητικά δρομολόγια. Ετσι το τελευταίο δρομολόγιο προς τις φοιτητικές εστίες είναι στις 14.50 και αυτό της επιστροφής στις 15.10, μην εξυπηρετώντας όσους και όσες έχουν υποχρεώσεις στο Πανεπιστήμιο τις απογευματινές ώρες.

«Για ακόμα μια φορά, αυτό το τριήμερο οι φοιτητές που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες της Χίου βιώσαμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει η διευκόλυνση μας να παραμένει στην αδιαφορία και να μπαίνει στην λογική κόστους-οφέλους”, αναφέρει σε ανακοίνωσή τους Επιτροπή φοιτητών που διαμένουν στις Εστίες και συνεχίζουν:

“… Δεν θα επιτρέψουμε από εδώ και πέρα να έγκειται στην ατομική μας ευθύνη η μεταφορά μας. Καλούμε άμεσα και χωρίς δεύτερες σκέψεις τους αρμόδιους φορείς να ενεργήσουν για την μετακίνηση των εστιακών φοιτητών με ασφάλεια και συχνά δρομολόγια… Θεωρούμε απαράδεκτο το ότι μας αφήσατε χωρίς ΚΤΕΛ το διάστημα του παγετού, και για αυτό δεσμευόμαστε να επανέλθουμε άμεσα με το «ζωντάνεμα» του Φοιτητικού Συλλόγου Εστιών και με νέες ενέργειες για το δίκαιο και μακροχρόνιο αίτημα των εστιακών φοιτητών για δωρεάν και τακτική μετακίνηση από και προς τις φοιτητικές εστίες Χίου», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version