ertnews.gr

Χίος: Το τραπέζωμα ήταν… σκηνικό ταινίας – αθώωση στο αυτόφωρο

05/03 21:21
Χίος: Το τραπέζωμα ήταν… σκηνικό ταινίας – αθώωση στο αυτόφωρο

ΑΡΧΕΙΟ ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ: Κώμη Μαστιχοχωρίων Χίου

Αθώος κρίθηκε σήμερα από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου, ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιείται στον παραλιακό οικισμό της Κώμης, μετά από δικογραφία που σχηματίσθηκε εναντίον του από το Αστυνομικό Τμήμα Μαστιχοχωρίων για παραβίαση των μέτρων για τον κορονοϊό, αφού σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εξυπηρετούσε δέκα άτομα.
Όπως αποδείχθηκε στην ακροαματική διαδικασία το… στρωμένο τραπέζι και οι συνδαιτυμόνες, αποτελούσαν μέρος σκηνικού για τα γυρίσματα ταινίας που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στο νησί.
Μάλιστα η παραγωγή της ταινίας είχε λάβει ειδική άδεια από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για εσωτερικά γυρίσματα στη συγκεκριμένη ταβέρνα και ονομαστικά με τους ηθοποιούς και το προσωπικό που θα έπαιρναν μέρος στη συγκεκριμένη σκηνή. Σε ότι αφορά την μετακίνηση του προσωπικού, χρησιμοποιούνται οι σχετικές βεβαιώσεις εργασίας από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.
Στο δικαστήριο κατέθεσαν τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, Νίκος Νύκτας, όσο και ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για θέματα τουρισμού Δήμου Χίου, Κώστας Βεργίνας.
Όπως μας είπε ο κ. Νύκτας, πράγματι ήταν ενήμερη και η Περιφέρεια για τα γυρίσματα που γίνονται αυτή την περίοδο στο νησί και ιδιαίτερα στα Μαστιχοχώρια, τονίζοντας ότι “η Περιφέρεια στηρίζει τέτοιες δράσεις που προβάλλουν τα νησιά μας”.
Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, η σύλληψη έγινε την Πέμπτη και εκτός της αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος του ιδιοκτήτη επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ και 15νθημερη αναστολή λειτουργίας του καταστήματος, ενώ στους θαμώνες βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης.
Σύμφωνα με την υπεράσπιση αναμένεται να κινηθούν σύμφωνα με τη νόμιμη διαδικασία για την ακύρωση των συγκεκριμένων προστίμων, από την ώρα που το Πλημμελειοδικείο Χίου αθώωσε τον καταστηματάρχη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version