ertnews.gr

Χίος: Διαμαρτυρία γονέων Λαγκάδας

Έγινε η συνένωση σχολείων - Δεν μπήκε λεωφορείο για μαθητές
11/09 13:05
Χίος: Διαμαρτυρία γονέων Λαγκάδας

Το θέμα της ασφαλούς μεταφοράς 18 μαθητών από το χωριό της Λαγκάδας προς τη Συκιάδα, όπου η έδρα του Τριθέσιου Δημοτικού Σχολείου Συκιάδας – Λαγκάδας, θέτουν με ανακοίνωσή τους οι γονείς των μαθητών, που είδαν να προχωρά από φέτος η συγχώνευση των σχολείων τους χωρίς να έχει προβλεφθεί και η ασφαλής μεταφορά των μαθητών του δημοτικού με ειδικό δρομολόγιο.
Σχετική επιστολή απέστειλε στο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αριστείδη Κελεπερτζή ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου τονίζοντας:

«Σύσσωμοι οι γονείς και οι κάτοικοι των δυο χωριών… προτείνουν να υπάρχει σχολικό λεωφορείο με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, αποκλειστικά για τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου από την ΠΡΩΤΗ μέρα του σχολικού έτους» και αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προχωρήσουν διαφορετικά σε κινητοποιήσεις.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Δημοτική παράταξη της ΛΑΣ, τονίζοντας ότι «… σήμερα, οι μαθητές που πρέπει να μεταφερθούν από τη Λαγκάδα προς την έδρα του σχολείου στη Συκιάδα, είναι 18, με σημαντικό αριθμό από τις τάξεις Α’ και Β’, που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής στο αυτοκίνητο.

Ζητάμε την άμεση δρομολόγηση σχολικού λεωφορείου και την τοποθέτηση σχολικού συνοδού για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version