Αυξάνεται καθημερινά η προσέλευση στα έξι εμβολιαστικά κέντρα της Σάμου (video)

Μεγάλη μάχη δίνουν οι υγειονομικοί της Σάμου προκειμένου να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος στους εμβολιασμούς στο νησί. Ήδη προστέθηκε και νέα εμβολιαστική γραμμή στο Καρλόβασι με το εμβόλιο της Pfizer.

Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 11.340 περίπου με την πρώτη δόση ενώ πάνω από 7.500 έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις. Να σημειώσουμε ότι καθημερινά στις έξι εμβολιαστηκές γραμμές που υπάρχουν περίπου 300 πολίτες του νησιού εμβολιάζονται καθημερινά.

“Μέχρι τέλος Ιουνίου αναμένεται να έχουμε φτάσει το ποσοστό του 60% με 65% του πληθυσμού που θα έχει εμβολιαστεί”, αναφέρει ο διοικητής του νοσοκομείου. Ακόμη τα ευχάριστα νέα είναι ότι η Σάμος από το κίτρινο πέρασε στο πράσινο, κάτι που σημαίνει ότι τα κρούσματα είναι σχεδόν μηδενικά. Στην απλή κλινική covid δεν νοσηλεύεται κάνεις ασθενής ενώ στην μονάδα εντατικής θεραπείας τρεις πολίτες.

“Η προσέλευση καθημερινά αυξάνει”, λένε στην ΕΡΤ οι γιατροί στο εμβολιαστικό κέντρο στο νοσοκομείο της Σάμου. Πολλοί από τους πολίτες που περίμεναν να βάλουν την πρώτη ή την δεύτερη δόση τόνιζαν την αναγκαιότητα ότι “όλοι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να καταπολεμήσουμε την ασθένεια”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος