Αντιδράσεις για την εμπλοκή στην κατασκευή του δρόμου Καλλονή – Πέτρα Λέσβου

Αντιδράσεις προκάλεσε η κίνηση 13ων  ιδιοκτητών από την Αγία Παρασκευή, που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για να εμποδίσουν την εκτέλεση του έργου οδικό δίκτυο Καλλονής Πέτρας, καθώς όπως υποστηρίζουν “καταστρέφονται οι περιουσίες τους, παραγωγικές κτηνοτροφικές μονάδες, εκ των οποίων οι περισσότερες αποτελούν τη μοναδική πηγή εισοδήματος των οικογενειών του”.

Ο βουλευτής της ΝΔ , Χαράλαμπος Αθανασίου, Β αντιπρόεδρος της Βουλής , που κατάγεται από την συγκεκριμένη περιοχή, σε ανακοίνωσή του αναφέρεται στην αναγκαιότητα του έργου υποστηρίζοντας ταυτόχρονα, ότι οι ιδιοκτήτες αυτοί θα πρέπει να αποζημιωθούν.

Όπως σημειώνει “όλοι οφείλουν να πάρουν σαφή θέση υπέρ της διάνοιξης του δρόμου και να πάψουν οι κάθε είδους «ψιθυριστές» να υπονομεύουν το έργο. Βέβαια, όσοι ιδιοκτήτες θίγονται από τη διάνοιξη πρέπει να τύχουν πλήρους αποζημιώσεως και σε μερικά σημεία να γίνει αλλαγή της χάραξης εντός των ιδιοκτησιών τους, έτσι ώστε η ενδεχόμενη «ζημιά» να περιορισθεί.  Σε κάθε περίπτωση ο δρόμος πρέπει να γίνει, διότι αυτό που ενδιαφέρει είναι η αξιοποίηση και ανάπτυξη του τόπου μας. Τα μεγάλα έργα στον τόπο μας θα συνεχισθούν και προς τούτο ζητώ τη συμπαράσταση και βοήθεια όλων” καταλήγει ο κύριος Αθανασίου αναφερόμενος και σε άλλα σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί και υποστήριξε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Η οδική αυτή αρτηρία θα συνδέσει την κύρια τουριστική περιοχή του νησιού Πέτρα Άναξο Μόλυβο, με την πρωτεύουσα και είναι υψίστης σημασίας για τους τουριστικούς φορείς. Ο πλέον δραστήριος Φορέας Τουρισμού Μολύβου σε ανακοίνωσή του ζητά την άμεση ενεργοποίηση και συνεννόηση όλων των θεσμικών φορέων που έχουν άμεση σχέση με το έργο προκειμένου να αποπεμφθεί η οποιαδήποτε καθυστέρηση ή ανατροπή.

Όπως σημειώνει “η ευρύτερη περιοχή Πέτρας – Ανάξου-  Μήθυμνας η κατεξοχήν τουριστική περιοχή του νησιού, με τουριστικές υποδομές και την Πύλη Schengen της Πέτρας, όπου αντιστοιχεί σχεδόν το ήμισυ του τουριστικού δυναμικού ολόκληρου του νησιού δεν μπορεί να περιμένει άλλο από το ανεπαρκές και επικίνδυνο οδικό δίκτυο που αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη του τόπου μας και δυσφήμιση για όλη την Λέσβο”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος