ertnews.gr

Αναζήτηση εθελοντών δοτών μυελού των οστών για 16μηνο αγοράκι από τη Λέσβο

15/07 13:06
Αναζήτηση εθελοντών δοτών μυελού των οστών για 16μηνο αγοράκι από τη Λέσβο

Έκτακτη δράση προς αναζήτηση και εγγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών διοργανώνει από 19-23 Ιουλίου ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Μυτιλήνης,  με αφορμή την νοσηλεία ενός μικρού αγοριού(16 μηνών) από το νησί της Λέσβου σε ογκολογική μονάδα της Αθήνας.

Ο σύλλογος καλεί τους πολίτες ηλικίας 18-45 ετών να προσφέρουν ελπίδα και Ζωή δίνοντας δείγμα στοματικού επιχρίσματος. Το 16μηνο αγοράκι αναζητά συμβατό δότη για να βγει νικητής στη μάχη αυτή. Η νοσηλεία του μικρούλη συντοπίτη μας να γίνει αφορμή για την ευαισθητοποίηση και αυτή τη φορά του πληθυσμού μας προς την/τον κάθε άγνωστο ασθενή ανά την υφήλιο.

Ανάλογη δράση πραγματοποιήθηκε χθες στην Πελόπη, όπου, όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου η πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Μυτιλήνης Μαρία Ζερβού ” προσήλθαν 75 εθελοντές οι οποίοι μάλιστα στην πλειοψηφία τους ήταν νέοι άνθρωποι 19-20 χρονών και ήρθαν από πολλά χωριά της ευρύτερης περιοχής”.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης, από την Δευτέρα 19 Ιουλίου έως την Παρασκευή 23 Ιουλίου και ώρες  10:00 – 13:00 πρωί  &  19:00 – 21:00 απόγευμα.

Λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων εξαιτίας της πανδημίας θα δίνεται σε κάθε εθελοντή προσωπικό κιτ εγγραφής (αίτηση και σετ 2 μπατονέτες) προκειμένου να γίνει προσωπικά η λήψη του στοματικού επιχρίσματος από τον καθένα.

Όσες/οι είχαν εγγραφεί παλαιότερα στο παγκόσμιο αρχείο εθελοντών δοτών ΔΕΝ χρειάζεται να επαναλάβουν τη διαδικασία, καθώς τα στοιχεία τους παραμένουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version