Αναζήτηση εθελοντών δοτών μυελού των οστών για 16μηνο αγοράκι από τη Λέσβο

Έκτακτη δράση προς αναζήτηση και εγγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών διοργανώνει από 19-23 Ιουλίου ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Μυτιλήνης,  με αφορμή την νοσηλεία ενός μικρού αγοριού(16 μηνών) από το νησί της Λέσβου σε ογκολογική μονάδα της Αθήνας.

Ο σύλλογος καλεί τους πολίτες ηλικίας 18-45 ετών να προσφέρουν ελπίδα και Ζωή δίνοντας δείγμα στοματικού επιχρίσματος. Το 16μηνο αγοράκι αναζητά συμβατό δότη για να βγει νικητής στη μάχη αυτή. Η νοσηλεία του μικρούλη συντοπίτη μας να γίνει αφορμή για την ευαισθητοποίηση και αυτή τη φορά του πληθυσμού μας προς την/τον κάθε άγνωστο ασθενή ανά την υφήλιο.

Ανάλογη δράση πραγματοποιήθηκε χθες στην Πελόπη, όπου, όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου η πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Μυτιλήνης Μαρία Ζερβού ” προσήλθαν 75 εθελοντές οι οποίοι μάλιστα στην πλειοψηφία τους ήταν νέοι άνθρωποι 19-20 χρονών και ήρθαν από πολλά χωριά της ευρύτερης περιοχής”.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης, από την Δευτέρα 19 Ιουλίου έως την Παρασκευή 23 Ιουλίου και ώρες  10:00 – 13:00 πρωί  &  19:00 – 21:00 απόγευμα.

Λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων εξαιτίας της πανδημίας θα δίνεται σε κάθε εθελοντή προσωπικό κιτ εγγραφής (αίτηση και σετ 2 μπατονέτες) προκειμένου να γίνει προσωπικά η λήψη του στοματικού επιχρίσματος από τον καθένα.

Όσες/οι είχαν εγγραφεί παλαιότερα στο παγκόσμιο αρχείο εθελοντών δοτών ΔΕΝ χρειάζεται να επαναλάβουν τη διαδικασία, καθώς τα στοιχεία τους παραμένουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος