Ζ. Μακρή: «Σύμβαση για την στέγη του ΚΥ Ζαγοράς – Γιατροί στο Νοσοκομείο Βόλου»

Για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, που αφορά στην αναστήλωση της στέγης του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς, αλλά και για την πρόσληψη ένδεκα (11) Πνευμονολόγων και Ειδικών Παθολόγων Ιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο» ενημερώθηκε, σήμερα, Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή από τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη, με τον οποίο είχε συνεχή επικοινωνία, τις τελευταίες ημέρες, για τα ζητήματα αυτά.

Συγκεκριμένα, μετά από στενή συνεργασία και μεθοδικό και συστηματικό συντονισμό του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΚΤΥΠ Α.Ε. κ. Θ. Γιάνναρη με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φ. Σερέτη και σε διάστημα λιγότερο του ενός μηνός από την ολοκλήρωση του συνόλου των διαδικασιών της έγκρισης χρηματοδότησης 378.603 ευρώ – από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υγείας (κωδικός έργου 2018ΣΕ09100027) – του έργου: «Αναβάθμιση – Ανακαίνιση των κτιριακών Υποδομών του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς», οριστικοποιήθηκε, την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021, η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της εταιρείας ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. (ΚΤΥΠ Α.Ε.) και της 5ης ΥΠΕ, η οποία αποτελεί ορόσημο για την υλοποίηση της αναστήλωσης της στέγης του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς. Η σύμβαση, που υπεγράφη από τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, απεστάλη προς υπογραφή και στο έτερο συμβαλλόμενο μέρος, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ Α.Ε. Με αυτή την ενέργεια, σηματοδοτείται η εκκίνηση των επισκευαστικών εργασιών προκειμένου να  αποδοθεί μετά από χρόνια και πάλι, το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας, προς χρήση, στους κατοίκους της περιοχής, αφού, πρώτα, δημοπρατηθεί το έργο και τηρηθούν οι προβλεπόμενες από τον Ν. 4412/2016 ενέργειες.

Ακόμη, ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Σερέτης, προχώρησε, χθες, Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021, στην υπογραφή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, ένδεκα (11) ιδιωτών Ιατρών Πνευμονολόγων και Ειδικών Παθολόγων για το Γενικό Νοσοκομείου Βόλου «Αχιλλοπούλειο». Η στελέχωση αυτή του Νοσοκομείου, κυρίως ως προς την κάλυψη των εικοσιτετράωρων εφημεριών, θα συνδράμει εξαιρετικά, στην τιτάνια προσπάθεια, που καταβάλει, το τελευταίο διάστημα, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου, το οποίο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης με την πανδημία.

Η κ. Μακρή, αφού ευχαρίστησε τόσο τον κ. Σερέτη για το σύνολο των ενεργειών του όσο και τον κ. Γιάνναρη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ Α.Ε. για την ταχύτατη ανταπόκρισή του στην υλοποίηση της επισκευής του ΚΥ Ζαγοράς, δήλωσε ότι: «Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένη, που, τάχιστα, βρέθηκε η λύση και έγιναν πράξη οι διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, αλλά, κυρίως, που οι ιατροί, πνευμονολόγοι και ειδικοί παθολόγοι, έσπευσαν μετά τις  εκκλήσεις του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου, να ενισχύσουν το δημόσιο σύστημα υγείας και να συνδράμουν τους συναδέλφους τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Ευόδωσαν οι προσπάθειες του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια αλλά και επαίνους σε όλους». 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος