ertnews.gr

Υγιεινός και αναζωογονητικός ο Πηλιορείτικος τρόπος ζωής

18/05 14:48
Υγιεινός και αναζωογονητικός ο Πηλιορείτικος τρόπος ζωής

Με μια νέα δραστηριότητα, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον προσεχή μήνα Ιούνιο στη Μακρινίτσα, εγκαινιάζει ουσιαστικά τις δράσεις του το Κέντρο «ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ», που δημιουργήθηκε από την Μακρινιτσιώτισα Μαρία Μπίστη τον Μάρτιο του 2021.

Άμεσα εξασφάλισε  τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων και ειδικών στον χώρο της διάδοση και κατανόηση της ολιστικής προσέγγισης της υγείας και της εξατομικευμένης εφαρμογής της φροντίδας της σε όσους αναζητούν ειλικρινά κάτι τέτοιο, και ξεκινά την δραστηριότητά του.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της πρώτης εμφάνισης αυτού του εναλλακτικού Κέντρου θα είναι ο Πηλιορείτικος Τρόπος Ζωής, που έχει και έχει αποδειχθεί εδώ και δεκαετίες πόσο υγιεινός και αναζωογονητικός είναι.

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους οι ενδιαφερόμενοι για το διάστημα από την Πέμπτη 16 έως την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022, θα έχουν τη δυνατότητα  σε ένα τετραήμερο υγείας και ευεξίας στη Μακρινίτσα και το μυθικό βουνό των Κενταύρων, το Πήλιο, και να απολαύσουν:

  • Αλλαγή περιβάλλοντος, καινούργια ερεθίσματα και νέες εμπειρίες.
  • Ξεκούραση, χαλάρωση, ηρεμία, επαφή με τη φύση, αφύπνιση των 5 αισθήσεων, έμπνευση.
  • Καθημερινές πορείες στη φύση, αντίστοιχης δυσκολίας και διάρκειας με τις δυνατότητες των συμμετεχόντων, με στόχο τους την αναβάθμιση της σχέσης του σώματος και των αναγκών του, να κατανοήσουν καλλίτερα τα όριά τους, την παρούσα φυσική τους κατάσταση, το πώς μπορούν να την βελτιώσουν ευχάριστα και με ασφάλεια.
  • Νέες συνήθειες, να γίνουν πιο υπεύθυνοι για την υγεία τους μαθαίνοντας και συνειδητοποιώντας την σοφή λειτουργία του σώματος και τι να εφαρμόζουν κατόπιν σε καθημερινή βάση.
  • Γνωριμία με τον τόπο και την Πηλιορείτικη Γαστρονομία.

Στο τετραήμερο αυτό θα υπάρξει συμμετοχή των παρακάτω εκλεκτών ομιλητών, για όλα τα σχετικά θέματα:

  • Γιολάντα Τοπαλίδη: Ιατρός Γενικής Ιατρικής, βελονίστρια
  • Κωνσταντίνου Φυτόπουλου: ψυχίατρος –ψυχοθεραπευτής, ολιστικός ομοιοπαθητικός ιατρός
  • Λαυρέντη Βαλασσά: φυσιοθεραπευτής, οστεοπαθητικός, Καθηγητής Σωματικής Αγωγής

Τα θέματα στα οποία θα αναφερθούν οι ομιλητές έρχονται να απαντήσουν στις παρακάτω ερωτήσεις:

  • Καθιστική ζωή ή άσκηση για καλύτερη υγεία;
  • Η σημασία της θεραπευτικής άσκησης για την ανθρώπινη υγεία.
  • Η σοφία της ανατομίας και λειτουργίας του ανθρωπίνου σώματος και την καθημερινή φροντίδα του.
  • Η ολιστική προσέγγιση της υγεία και της ασθένειας.

Υγιεινός και αναζωογονητικός ο Πηλιορείτικος τρόπος ζωής

Τέλος, ο Κοινοτάρχης της Μακρινίτσας από το 1990 έως το 2002, Νίκος Τσούκας θα μυήσει τους συμμετέχοντες στην  Ιστορία, τον Πολιτισμό, τον Κοινοτικό βίο από την ίδρυση του οικισμού μέχρι σήμερα, ενώ θα γίνουν και ξεναγήσεις σε σημεία του χωριού που παρουσιάζουν Αρχιτεκτονικό, πολιτισμικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον.

Σκοπός του τετραημέρου για τους συμμετέχοντες είναι η καλλιέργεια της ανθρώπινης συνειδητότητας, μέσω της έγκυρης ενημέρωσης,  έμπνευσης,  ειδικής επιμόρφωσης, εξατομικευμένης προσέγγισης και υποστήριξης, ώστε αποκτώντας καλές συνήθειες να φροντίσουν την σωματική, ψυχική και πνευματική τους υγεία σε καθημερινή βάση κατακτώντας σταδιακά, το «ευ ζην».

Στην Μακρινίτσα Πηλίου, ιδανικό τόπο σε ότι αφορά από την συνύπαρξη  φυσικού, χτισμένου και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, με μία αυτού του περιεχομένου διοργάνωση, είναι κάτι παραπάνω  από βέβαιο ότι θα συμβάλει στην αναζωογόνηση όλων των συμμετεχόντων.

Η ανάγκη για ανάπτυξη και βελτιστοποίηση του πνευματικού και σωματικού μας εαυτού μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Πολλές φορές όμως αν και αντιλαμβανόμαστε τα πολλαπλά οφέλη των καλών συνηθειών γύρω από την υγεία μας και την ευεξία μας, δυσκολευόμαστε να τις εντάξουμε με σταθερότητα και συνέπεια στην καθημερινότητα μας. Έτσι, καλές συνήθειες όπως ο σωστός ύπνος, η καθημερινή προσαρμοσμένη άσκηση, η ισορροπημένη διατροφή, ο συστηματικός διαλογισμός, η εξάσκηση του νου μας και η ενίσχυση συγκεκριμένων δεξιοτήτων ή ακόμα και η ωρίμανση της σκέψης μας γύρω από ένα συγκεκριμένο κομμάτι της ζωής μας αποτελούν συχνά μεγάλη πρόκληση. Βάζουμε στόχους τους οποίους αδυνατούμε να πετύχουμε και η δυσχέρεια μας αυτή μας δημιουργεί μία χαμηλή εκτίμηση του εαυτού μας, η οποία καταλήγει πολλές φορές σε άγχος και στρες. Πράγματι, η καθημερινότητα μας είναι ήδη αρκετά φορτωμένη και μας φαίνεται βουνό να ενσωματώσουμε και άλλα «πρέπει» ακόμα και αν αυτά αφορούν τον ίδιο μας τον εαυτό!

Όραμα του Κέντρου «Διαδρομές Υγείας», οι δράσεις του να γίνουν πόλος έλξης όλων εκείνων που ενδιαφέρονται, η Μακρινίτσα να αποτελέσει έναν μοναδικό και ιδιαίτερο προορισμό διακοπών, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Οι διοργανωτές, έχουν φροντίσει κάθε οργανωτική λεπτομέρεια, περιμένουν όλους τους ενδιαφερόμενους για να ζήσουν και να μοιραστούν δράσεις και αποδράσεις, να αποκτήσουν καλές συνήθειες για την υγεία τους, να συζητήσουν, να γνωρίσουν τη Μακρινίτσα και το Πήλιο και κυρίως να εκτιμήσουν την αξία κάθε στιγμής του δώρου της ζωής!

Πληροφορίες, μπορούν να αναζητήσουν όσοι ενδιαφέρονται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο,  healthypathsinpelion@gmail.com ή στο τηλέφωνο: 6931169428.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version