Βράβευση Βολιωτών παγκόσμιων πρωταθλητών από την Β’θμια Εκπαίδευση Μαγνησίας

Τους Βολιώτες μαθητές και παγκόσμιους πρωταθλητές της κωπηλασίας Σοφία Δαλίδου και Παναγιώτη Αδάμ, βράβευσε σήμερα η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο συγκρότημα Μουρτζούκου στις 11 το πρωί. Πρότυπο χαρακτήρισε τους αθλητές ο προϊστάμενος της Β’θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης και τους παρέδωσε έναν έπαινο αλλά και ένα συμβολικό δώρο. Επιπλέον βράβευσε και τον προπονητή τους Σίμο Σάμιο που έχει συμβάλλει να διακριθούν πολλοί Βολιώτες στην κωπηλασία.

Βράβευση Βολιωτών παγκόσμιων πρωταθλητών από την Β’θμια Εκπαίδευση Μαγνησίας

Η Σοφία Δαλίδου μαθήτρια από φέτος της Γ’ Λυκείου του 4ου Λυκείου Βόλου, μαζί με τη συναθλήτριά της Στυλιανή Νάτσιουλα κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του διπλού σκιφ νεανίδων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας U19 και U23 στο Βαρέζε της Ιταλίας ενώ κατέχει και το παγκόσμιο ρεκόρ στο διπλό σκιφ νεανίδων. Τόνισε ότι πρώτη χρονιά έτρεξε σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και κατάφερε να φέρει αυτή τη θέση ενώ εξέφρασε την ικανοποιησή της για τη βράβευσή της από την Β’θμια Εκπαίδευση. “Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και να έχεις στόχους. Με λίγη καλή προσπάθεια τα καταφέρνει όλα”.

Βράβευση Βολιωτών παγκόσμιων πρωταθλητών από την Β’θμια Εκπαίδευση Μαγνησίας

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Αδάμ που υπήρξε μαθητής του Β’ Λυκείου Βόλου, απέσπασε το χάλκινο μετάλλιο στο τετραπλό σκιφ εφήβων στο Παγκόσμιο, μαζί με τον επίσης Βολιώτη Απόστολο Λυκομήτρο, που ανήκει στο ΝΟ Θεσσαλονίκης, και τους Νίκο Χωλόπουλο και Δημήτρη Παπάζογλου. Ο Παναγιώτης εξέφρασε την χαρά του που πέτυχε το στόχο του με πολύ δύσκολο αγώνα και για το άθλημα αλλά και την επιτυχία του στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τόνισε ότι ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει την επιτυχία του ενώ στόχος του πλέον είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024.

Βράβευση Βολιωτών παγκόσμιων πρωταθλητών από την Β’θμια Εκπαίδευση Μαγνησίας
Η βράβευση του κ. Σάμιου

Ο κ. Σάμιος επισήμανε ότι το ηθικό των προπονητών ανεβάζουν αυτοί οι νέοι αθλητές που παλεύουν και για ακαδημαϊκές διακρίσεις. Επισήμανε ότι για την επιτυχία εργάζονται προπονητής, οικογένεια και αθλητής. Ενώ τόνισε ότι πολλές προπονήσεις στην κωπηλασία γίνονται στα Γιαννιτσά για πιο ήρεμα νερά και τα έξοδα είναι των οικογενειών.

Βράβευση Βολιωτών παγκόσμιων πρωταθλητών από την Β’θμια Εκπαίδευση Μαγνησίας

Ο κ. Σαβελίδης τόνισε ότι στόχευση της εκπαίδευσης είναι μεταξύ άλλων η διάνοιξη φωτεινών μονοπατιών που θα ακολουθήσουν τα παιδιά, και ένα από αυτά είναι ο αθλητισμός. “Τα παιδιά αυτά αποτελούν πρότυπα για όλους τους συμμαθητές τους, για να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους” επισήμανε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος