Βόλος: Ολοκληρώνεται η πρώτη προετοιμασία  των μαθητών της Ολυμπιάδας Αστρονομίας

Αύριο Τετάρτη, 30 Αυγούστου ολοκληρώνεται η πρώτη εβδομαδιαία και ολοήμερη προετοιμασία των 5 μαθητών της Ολυμπιάδας Αστρονομίας που έγινε στα Χάνια Πηλίου, όπου διέμεναν συνεχώς οι μαθητές και οι καθηγητές τους. Η εκπαίδευση άρχιζε από το πρωί, με διαλείμματα, διακόπτονταν το μεσημέρι και συνεχίζονταν το απόγευμα, πάντα με θεωρητική διδασκαλία, μέσω των υπολογιστών τους.

Βόλος: Ολοκληρώνεται η πρώτη προετοιμασία  των μαθητών της Ολυμπιάδας Αστρονομίας
Οι 5 μαθητές της Ολυμπιάδας με τον καθηγητή τους σε ώρα μελέτης στα Χάνια Πηλίου

Η βραδινή προετοιμασία, μέχρι τα μεσάνυχτα, ήταν αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στον ουράνιο θόλο, με την αναγνώριση των αστερισμών και των αξιοπαρατήρητων αστρονομικών αντικειμένων, τόσο με γυμνό οφθαλμό όσο και με τηλεσκόπιο. Ειδική δε ενημέρωση έγινε στους μαθητές, μέσω διαδικτύου και με τη βοήθεια επιπεδόσφαιρου, στον ουρανό που θα συναντήσουν οι μαθητές στη μακρινή Ταϊλάνδη.

Οι 5 μαθητές, που συμμετείχαν στην προετοιμασία ήσαν: Τσιάμης Ραφαήλ, Κακογιάννης Χρήστος και Μακρής Γρηγόριος, από τη Θεσσαλονίκη, Μπανιά Αγγελική από τη Ναύπακτο, και Πιερράτος Μιχαηλάγγελος από το Αίγιο.

Οι καθηγητές δε που δίδαξαν ήταν, είτε καθηγητές Πανεπιστημίων, είτε φοιτητές που πήραν μετάλλια σε προηγούμενες αστρονομικές ολυμπιάδες, είτε υποψήφιοι διδάκτορες αστρονομίας κ.λπ.

Τον Οκτώβριο θα γίνει το δεύτερο εβδομαδιαίο φροντιστήριο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από ανάλογους καθηγητές και το Νοέμβριο θα μεταβούν όλοι μαζί με δύο αρχηγούς στην Ταϊλάνδη, όπου θα διεξαχθεί η 11η Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής 2017.

Με την ολοκληρωμένη προετοιμασία και εκπαίδευση, καθώς και με την περαιτέρω μελέτη των μαθητών από τις σημειώσεις, τις ασκήσεις και τα προβλήματα που τους εφοδίασαν οι καθηγητές, η διοίκηση της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος ελπίζει ότι πάλι φέτος, όπως και τις προηγούμενες χρονιές οι Έλληνες μαθητές θα αποσπάσουν μετάλλια και τιμητικές διακρίσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος