Βόλος – κορονοϊός: Κατέληξε ηλικιωμένος – Γεμάτη η ΜΕΘ – 95 ασθενείς στις κλινικές

Με ένα άτομο 82 ετών να έχει χάσει τη ζωή του, ξεκινάει η καταγραφή ημέρας για τον κορονοϊό στο Νοσοκομείο του Βόλου. Ειδικότερα οι οκτώ κλίνες της ΜΕΘ Covid παραμένουν γεμάτες, ενώ στις τρεις κλινικές κορονοϊού νοσηλεύονται 95 ασθενείς.

Η θνητότητα παραμένει σε υψηλά επίπεδα κυρίως σε ανεμβολίαστους ασθενείς, ενώ πολλές είναι οι περιπτώσεις μελών οικογενειών που οι εμβολιασμένοι “νοσηλεύονται” στο σπίτι τους, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Διευθυντής της Επιτροπής Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Βόλου Ιωάννης Κόκκορης και οι ανεμβολίαστοι δίνουν μάχη στην ΜΕΘ ή χάνουν και την ζωή της.

Η ενδοοικογενειακή διασπορά του κορονοϊού είναι ένα φαινόμενο, που αποτυπώνεται και εντός του νοσοκομείου και πολλές φορές χάνονται ζωές και ο ένας δεν γνωρίζει την τύχη του άλλου, με τις τελευταίες ημέρες να έχουν εξελιχθεί αρκετές οικογενειακές τραγωδίες.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος με πρόσφατη ανακοίνωση κάνει λόγο για την τραγικότητα της κατάστασης και για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν λόγια, και σημειώνει ότι “στο νοσοκομείο Βόλου, πέθαναν από την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου,  17 άτομα, οι οποίοι νοσηλεύονταν όλοι στις κλινικές και κανένας σε ΜΕΘ. Οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ είναι 8.

Τριψήφιος ο αριθμός των νοσηλειών – τριψήφιος ο αριθμός των μολύνσεων

Τριψήφιος παραμένει ο αριθμός των νέων μολύνσεων στην Μαγνησία, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο οποίος έδωσε χθες για το τελευταίο 24ωρο 234νέες μολύνσεις

Πόσοι χάθηκαν στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας κατά τον καιρό της πανδημίας

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασε τη ζωή του στον καιρό της πανδημίας σε επίπεδο Θεσσαλίας είναι 1417 (από την αρχή της πανδημίας) ενώ το πρώτο 15νθημερο του Νοεμβρίου είναι 162

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος