ertnews.gr

Βόλος: Καθαρό το νερό της πηγής των Σταγιατών

13/10 13:20
Βόλος: Καθαρό το νερό της πηγής των Σταγιατών

Χωρίς καμία μικροβιακή επιβάρυνση το νερό της πηγής των Σταγιατών, σύμφωνα με αποτελέσματα μετρήσεων που παρουσίασε σήμερα στο δικαστήριο η συνήγορος της Κίνησης Πολιτών για το νερό, Ελένη Κατσάρου, κατά τη διάρκεια εκδίκασης της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν κάτοικοι της περιοχής.

Όπως ανέφερε η κ. Κατσάρου η μέτρηση έγινε στην πηγή, καθώς πλέον το νερό του χωριού χλωριώνεται. Εκτίμησε ότι η επιμόλυνση του νερού γίνεται στο δίκτυο ύδρευσης ή στις δεξαμενές και αυτές είναι που πρέπει να φροντίσει η ΔΕΥΑΜΒ, όπως ορίζει ο νόμος. Ο γιατρός στο Νοσοκομείο του Βόλου, Γιάννης Γκόλτσιος, που κατέθεσε εκ μέρους των κατοίκων, ζήτησε η ΔΕΥΑΜΒ να κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις στο δίκτυο, στις πηγές και στις δεξαμενές και μετά να προβεί σε μετρήσεις, χωρίς το χλωριωτή.
Ο εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΜΒ, Αντώνης Ξηρός, επισήμανε ότι όσα ισχυρίζονται οι κάτοικοι στην αίτησή τους δεν ευσταθούν νομικά ενώ σύμφωνα με το μέλος της Κίνησης Πολιτών για το νερό, Βαγγέλη Γαλανόπουλο, ο βιολόγος-χημικός της επιχείρησης δήλωσε άγνοια για πολλά από τα θέματα για τα οποία ρωτήθηκε.

“Στην ερώτηση της δικηγόρου μας, γιατί η ΔΕΥΑΜΒ δεν μετρά το υπολλειμματικό χλώριο μετά την τοποθέτηση του χλωριωτή, εκείνος είπε ότι οι κάτοκοι έχουν κλείσει τη βρύση από την οποία λαμβάνονται τα δείγματα. Η δικηγόρος μας όμως του παρουσίασε μετρήσεις από δύο βρύσες στο χωριό που έκανε η ίδια η ΔΕΥΑΜΒ, άρα θα μπορούσαν να έχουν κάνει μέτρηση και για το υπολλειμματικό χλώριο. Επιπλέον ισχυρίζονταν ότι δεν υπάρχει ενδεικτική τιμή για το υπολλειμματικό χλώριο” ανέφερε ο κ. Γαλανόπουλος.

Η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν γεμάτη από κατοίκους των Σταγιατών που τονίζουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους έως ότου δικαιωθούν. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version