Βόλος: Κάλεσμα για νέα μαζική κινητοποίηση την Πέμπτη από φοιτητές, σωματεία, συνταξιούχους

Συγκέντρωση και από Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ - ΕΚΒ

Σε νέα συγκέντρωση για την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών καλούν τους πολίτες, φοιτητές, εργατικά σωματεία και φορείς, για την ερχόμενη Πέμπτη 16 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, στον θόλο του κτιρίου Παπαστράτου, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρυχθεί από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την ημέρα εκείνη

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα, στο ΕΚΒ, ενόψει της νέας αυτής κινητοποίησης, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου “Μ. Παπαρήγας”, Γιώργος Κουτσινάρης τόνισε ότι  “η τραγωδία των Τεμπών είναι ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, το οποίο οι εργαζόμενοι, με τις δράσεις τους δεν πρέπει να αφήσουν να ξεχαστεί”.

«Θα παλέψουμε μέχρι να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Το χρωστάμε στις 57 ψυχές που χάθηκαν άδικα και στις οικογένειές τους. Το χρωστάμε και στους τραυματίες που και αυτοί περνούν τον δικό του Γολγοθά», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως την αποκλειστική ευθύνη  για την τραγωδία των Τεμπών φέρουν το κράτος και οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιατί υλοποίησαν την κατεύθυνση της Ε.Ε. για απελευθέρωση των μεταφορών. 

Ο ίδιος επισήμανε ακόμη, ότι η αγανάκτηση του κόσμου είναι μεγάλη στους χώρους δουλειάς και στην κοινωνία, για αυτό και επιδίωξη είναι ο αγώνας να γίνει οργανωμένος ώστε να διεκδικήσουμε την ζωή που μας αξίζει και να μην θρηνήσουμε ξανά αθώα θύματα.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Νικολούλης πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Οικονομικού Τμήματος του Π.Θ., αναφέρθηκε στο νέο γύρο κινητοποιήσεων που ξεκινά από τους φοιτητές. 

Η οργή που νιώθουμε πρέπει να μεταφραστεί σε διεκδικήσεις για χιλιάδες φοιτητές που είναι εκτός εστιών στον Βόλο, για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών στο Π.Θ., για καλύτερες υποδομές και πρόσληψη περισσότερων καθηγητών” δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο φοιτητής.

Τέλος, εκ μέρους των συνταξιουχικών οργανώσεων, ο Κώστας Γερογιάννης κάλεσε και αυτός, με τη σειρά του, τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν στην μεθαυριανή κινητοποίηση “για να καταδικάσουν το έγκλημα, που συνεχίζεται διαχρονικά” όπως είπε. 

Συγκέντρωση Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ – ΕΚΒ

Σε νέα συγκέντρωση για την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών καλούν τους πολίτες, φοιτητές, εργατικά σωματεία και φορείς, για την ερχόμενη Πέμπτη 16 Μαρτίου, στις 10:30 το πρωί, στην Πλατεία Ελευθερίας και στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρυχθεί από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την ημέρα εκείνη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος