ertnews.gr

Βόλος: Από θύμα ληστείας κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε βάρος του 22χρονου κατηγορούμενου

07/06 08:20
Βόλος: Από θύμα ληστείας κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε βάρος του 22χρονου κατηγορούμενου

Από “θύμα” θύτης φέρεται να είναι ο 46χρονος με κινητικά προβλήματα, που την περασμένη Πέμπτη, δήλωσε ότι έπεσε θύμα ληστείας από έναν 22χρονο, που όπως προκύπτει πάσχει από νοητική υστέρηση, με ποσοστό αναπηρίας 80% και ο οποίος δήλωσε ότι με τον 46χρονο είχαν κάνει στο παρελθόν ασελγείς πράξεις, έναντι αμοιβής.

Η ανατροπή που σημειώθηκε στο θέμα της ληστείας, με λεία τσαντάκι που περιείχε 40 € ένα κινητό τηλέφωνο και κάρτες, οφείλεται στο γεγονός ότι ο 22χρονος κατηγορούμενος έχει νοητική υστέρηση (φέρεται να πάσχει από δια βίου νοητική υστέρηση, ο δείκτης νοημοσύνης του είναι στο 30 (ποσοστό αναπηρίας 80% περίπου), τότε ο 46χρονος θα δικαστεί με βάση το άρθρο 338 του Π.Κ. για απόπειρα κατάχρησης ανίκανου ατόμου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Συγκεκριμένα χθες ο 22χρονος μεταφέρθηκε στα Δικαστήρια για να απολογηθεί και οι συνήγοροι υπεράσπισης κατέθεσαν έγκληση κατά του 46χρονου, για συκοφαντική δυσφήμιση, ψευδή καταμήνυση, απόπειρα κατάχρησης σε ασέλγεια ανίκανου προσώπου να αντισταθεί. Ο νεαρός αρνήθηκε ότι πήρε με βία το τσαντάκι του 46χρονου, δήλωσε ότι γνωρίζονται και  ισχυρίστηκε ότι του χρώσταγε χρήματα.

Επίσης ισχυρίστηκε ότι ο 46χρονος άνδρας αποπειράθηκε να κάνει ασελγείς πράξεις σε βάρος του και αυτός δεν ήθελε και τότε τον χτύπησε στη μύτη και μάτωσε. Ο 22χρονος ισχυρίστηκε ότι με τον 46χρονο στο παρελθόν είχαν κάνει ασελγείς πράξεις έναντι χρημάτων, αλλά την Πέμπτη που βρέθηκαν ξανά, ο κατηγορούμενος δεν ήθελε να ενδώσει γιατί ο 46χρονος του χρωστούσε χρήματα

Η μητέρα του 22χρονου κατηγορούμενου κατέθεσε  αίτημα για δικαστική συμπαράστασή του και με προσωρινή διαταγή, ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος, με τον όρο να γίνει ψυχιατρική παρακολούθησή του στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βόλου σε τακτά διαστήματα, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version