Βόλος: Από θύμα ληστείας κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε βάρος του 22χρονου κατηγορούμενου

Από “θύμα” θύτης φέρεται να είναι ο 46χρονος με κινητικά προβλήματα, που την περασμένη Πέμπτη, δήλωσε ότι έπεσε θύμα ληστείας από έναν 22χρονο, που όπως προκύπτει πάσχει από νοητική υστέρηση, με ποσοστό αναπηρίας 80% και ο οποίος δήλωσε ότι με τον 46χρονο είχαν κάνει στο παρελθόν ασελγείς πράξεις, έναντι αμοιβής.

Η ανατροπή που σημειώθηκε στο θέμα της ληστείας, με λεία τσαντάκι που περιείχε 40 € ένα κινητό τηλέφωνο και κάρτες, οφείλεται στο γεγονός ότι ο 22χρονος κατηγορούμενος έχει νοητική υστέρηση (φέρεται να πάσχει από δια βίου νοητική υστέρηση, ο δείκτης νοημοσύνης του είναι στο 30 (ποσοστό αναπηρίας 80% περίπου), τότε ο 46χρονος θα δικαστεί με βάση το άρθρο 338 του Π.Κ. για απόπειρα κατάχρησης ανίκανου ατόμου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Συγκεκριμένα χθες ο 22χρονος μεταφέρθηκε στα Δικαστήρια για να απολογηθεί και οι συνήγοροι υπεράσπισης κατέθεσαν έγκληση κατά του 46χρονου, για συκοφαντική δυσφήμιση, ψευδή καταμήνυση, απόπειρα κατάχρησης σε ασέλγεια ανίκανου προσώπου να αντισταθεί. Ο νεαρός αρνήθηκε ότι πήρε με βία το τσαντάκι του 46χρονου, δήλωσε ότι γνωρίζονται και  ισχυρίστηκε ότι του χρώσταγε χρήματα.

Επίσης ισχυρίστηκε ότι ο 46χρονος άνδρας αποπειράθηκε να κάνει ασελγείς πράξεις σε βάρος του και αυτός δεν ήθελε και τότε τον χτύπησε στη μύτη και μάτωσε. Ο 22χρονος ισχυρίστηκε ότι με τον 46χρονο στο παρελθόν είχαν κάνει ασελγείς πράξεις έναντι χρημάτων, αλλά την Πέμπτη που βρέθηκαν ξανά, ο κατηγορούμενος δεν ήθελε να ενδώσει γιατί ο 46χρονος του χρωστούσε χρήματα

Η μητέρα του 22χρονου κατηγορούμενου κατέθεσε  αίτημα για δικαστική συμπαράστασή του και με προσωρινή διαταγή, ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος, με τον όρο να γίνει ψυχιατρική παρακολούθησή του στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βόλου σε τακτά διαστήματα, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος