ertnews.gr

Βενέτης εναντίον Τσάμη για την προεδρία του Ι.Σ.Μ.

05/10 13:02
Βενέτης εναντίον Τσάμη για την προεδρία του Ι.Σ.Μ.

Αριστερά ο κ. Βενέτης και δεξιά ο κ. Κωστής

Τις προτάσεις του για το μέλλον του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου παρουσίασε σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης “Ιατρική Αναγέννηση”, Χρήστος Βενέτης, παράταξης που συμμετέχει στις αρχαιρεσίες της Κυριακής 16 Οκτωβρίου στον Βόλο για ανάδειξη νέου 11μελούς διοικητικού συμβουλίου, προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου και έξι τακτικών μελών, αντιπροέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου και έξι αναπληρωματικών μελών, τριών τακτικών και τριών αναπληρωματικών μελών Εξελεγκτικής Επιτροπής και έξι εκπροσώπων του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας για τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Αυτό που ξεκαθάρισε τόσο ο κ. Βενέτης όσο και ο Δ. Κωστάκης, υποψήφιος για την προεδρία του Πειθαρχικού Συμβουλίου, το ψηφοδέλτιο είναι υπερκομματικό και στόχος της παράταξης είναι να σταματήσουν να απαξιώνονται οι γιατροί, να βγει ο Ι.Σ.Μ. από την αφάνεια και την αδιαφορία που έπεσε τα οκτώ χρόνια με πρόεδρο τον Ευθύμη Τσάμη. Επίσης άσκησαν κριτική στον κ. Τσάμη που ποτέ δεν αρνήθηκε την πρόσφατη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και απέκρουσαν καταγγελίες ότι είναι “καρεκλοθύρες”. “Αν δεν είναι καρεκλοθύρας ο κ. Τσάμης με τα οκτώ χρόνια θητείας που θέλει να τα κάνει 12″ εμείς είμαστε;” αναρωτήθηκε ο κ. Κωστάκης. Επιπλέον ο ίδιος ανέφερε ότι ο κ. Τσάμης τόσο σε γενικές συνελεύσεις του ΙΣΜ όσο και δημόσια είχε πει ότι δεν ενδιαφέρεται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα και ξαφνικά άλλαξε γνώμη στο τέλος Αυγούστου, “ίσως έφταιγε το φεγγάρι”, σχολίασε ο κ. Κωστής και αποφάσισε να στήσει ψηφοδέλτιο όπως και τις άλλες φορές με τους φίλους του και με “έναν η δύο για ξεκάρφωμα” ενώ έκανε λόγο για αποκλεισμούς γιατρών που επιθυμούσαν να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του κ. Τσάμη στις προηγούμενες εκλογές, αλλά αποκλείστηκαν, όπως και ο ίδιος.  “Το ψηφοδέλτιό μας είναι ενιαίο και υπερκομματικό και είναι φασιστικό κάποιος να προσάπτει κομματική ταμπέλα σε κάποιον που ποτέ δεν έχει αυτοπροσδιαριστεί” τόνισε ο κ. Βενέτης.

Τέλος ο κ. Κωστάκης σχολίασε αναφορικά με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο ψηφοδέλτιο του κ. Τσάμη, ότι “τους έκανε για υποψήφιος δήμαρχος Βόλου ο κ. Βενέτης στις προηγούμενες εκλογές και τώρα δεν τους κάνει για πρόεδρος στον Ι.Σ.Μ. και ισχυρίζονται ότι πρόσκειται στη Ν.Δ.;”.

Οι προτάσεις

Ο κ. Βενέτης επισήμανε ότι πάντα τον ενδιέφεραν τα κοινά, διαθέτει εμπειρία νοσοκομειακή και ως ιδιώτης γιατρός και “δεν φοβάμαι τίποτα, ελπίζω σε πολλά και είμαι ελεύθερος”.

Έκανε λόγο για ανάγκη άμεσης δημοκρατίας με συμμετοχή όλων των μελών του ΙΣΜ στις συνελεύσεις ηλεκτρονικά, για ψήφο ακόμη και μέσω κινητού, όπως ήδη υιοθέτησε ο Ι.Σ. Θεσσαλονίκης, για διόρθωση λαθών παρελθόντος ώστε να δοθεί κίνητρο στους νέους γιατρούς να ενδιαφέρονται για τα κοινά.

Τάχθηκε κατά του θεσμού των εφημεριών προτείνοντας και άλλη βάρδια γιατρού γιατί ένας γιατρός δεν μπορεί να κάνει εφημερίδες 50 και 100 ωρών όπως έφθασαν κάποιοι στο Νοσοκομείο του Βόλου, αμοιβές ανάλογες των σπουδών και της προσφοράς των γιατρών, επιμόρφωση των γιατρών με μέριμνα της πολιτείας αλλά και ετήσιο συνέδριο με νέους γιατρούς και διάχυση της γνώσης στους πολίτες.

Αναφορικά με τον προσωπικό γιατρό ανέφερε ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει ο θεσμός έτσι όπως τον έστησε η κυβέρνηση, αναφέρθηκε στα εξοντωτικά ασφάλιστρα για να αντιμετωπιστεί το θέμα της αστικής ευθύνης του γιατρού. Επιπλέον χαρακτήρισε άδικο το θεσμό του clawback. Τέλος επισήμανε ότι ο ΙΣΜ με τη δική του προεδρία θα πιέσει ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα της αερορύπανσης στην πόλη και τάχθηκε κατά της λειτουργίας μονάδας LNG στον Παγασητικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version