Το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α στην εκλογική Περιφέρεια Καρδίτσας

Υποψήφιες, υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Εκλογική Περιφέρεια Καρδίτσας είναι:

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΛΕΑΝΘΗΣ ,πολιτικός μηχανικός, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών

ΒΟΥΡΚΟΤΙΩΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ,άνεργη εργάτρια

ΜΠΟΥΝΤΟΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ιδιωτικός υπάλληλος

ΝΤΟΒΟΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, καλλιτέχνης

Σε σχετική ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επισημαίνεται οτι: Στις εκλογές του Μάη συγκρούονται αντίθετα ταξικά συμφέροντα και πολιτικές επιδιώξεις:
Το «Μαύρο Μέτωπο» κυβέρνησης, αστικών κομμάτων, ΕΕ, ΝΑΤΟ, κεφαλαίου και καθεστωτικών ΜΜΕ επιδιώκει
:

  • Να «νομιμοποιήσει» εκλογικά το υπάρχον δικομματικό πολιτικό σύστημα αστικής εναλλαγής ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με συμπληρώματα και δορυφόρους τους.
  • Να κλιμακώσει, μετά τις εκλογές, τη συνολική αντεργατική – πολεμική – τρομοκρατική εκστρατεία του (ακρίβεια, πόλεμοι, καταστολή, περιβαλλοντική καταστροφή κ.α.).
  • Να ανασυγκροτήσει συνολικά το πολιτικό σύστημα «επί το αντιδραστικότερον», με αντιλαϊκές κυβερνήσεις ή συγκυβερνήσεις και διαχειριστικές συναινετικές αντιπολιτεύσεις.
  • Να ενσωματώσει και αποδυναμώσει το Εργατικό Κίνημα και την Αριστερά, ιδιαίτερα την αντικαπιταλιστική – επαναστατική.

Αντίθετα για εμάς την Εργατική Τάξη, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, η κρισιμότητα των εκλογών βρίσκεται αλλού, σε αντίθετη κατεύθυνση:

  • Να απορρίψουμε τα κάλπικα και εκβιαστικά εκλογικά διλήμματα (Μητσοτάκης ή ΤσίπραςΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑΝα αποσταθεροποιήσουμε τη «σταθερότητά τους». Είτε αυτοδύναμοι είτε συνεργαζόμενοι, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ακροδεξιά, δηλώνουν σταθερή πίστη στις αντιλαϊκές επιλογές και τις ιερές αγελάδες του συστήματος: ΕΕ, δημοσιονομικά σύμφωνα, προγράμματα σταθερότητας, κέρδη, αγορά, μνημόνια, ΝΑΤΟ. Τα υπηρέτησαν και τα υπηρετούν πιστά και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση. Εκβιάζουν για «εντολή σταθερότητας» γιατί προετοιμάζουν νέο κύκλο αντεργατικής λεηλασίας, ακρίβειας, ιδιωτικοποιήσεων, εκμετάλλευσης, υφαρπαγής του πλούτου που παράγουμε. Ετοιμάζουν νέα «Τέμπη». Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Να είναι αδύνατη και όχι «ισχυρή» κάθε επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση.
  • Να καταδικάσουμε με την ψήφο και τους αγώνες μας το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, που γεννάει εκμετάλλευση και καταπίεση, φτώχεια και πείνα, πολέμους και περιβαλλοντικές καταστροφές, κόμματα – μπαταχτσήδες (χρέη ΝΔ 381 εκατομμύρια ευρώ, ΠΑΣΟΚ 318 εκατομμύρια ευρώ), διαφθορά και ρεμούλες (π.χ. Πάτσηδες, Σπυράκη, Καϊλή κ.α.), εγκλήματα τύπου Τεμπών!
  • Να αρνηθούμε να υποταχθούμε στον ρεαλισμό της υποταγής και στην αναμονή της «ωρίμανσης των συνθηκών». Σε «ρεαλιστικές ανυπακοές» και σε ναρκισσιστικά προσωποπαγή πολιτικά σχέδια, που ουδεμία σχέση έχουν με το πραγματικούς κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες της καθημερινότητας.
  • Να συγκροτήσουμε με τη συμμετοχή και την ψήφο μας μια ισχυρή Εργατική Ανατρεπτική Αντιπολίτευση, απέναντι σε κάθε μετεκλογική κυβέρνηση και διαχείριση.
  • Να διαμορφώσουμε καλύτερους όρους και προϋποθέσεις για νικηφόρους αγώνες της «επόμενης μέρας», με μια ισχυρή αντικαπιταλιστική επαναστατική Αριστερά.

Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνουμε ότι δε θα υποταχθούμε σε λογικές διαχείρισης του συστήματος, σπέρνοντας αυταπάτες ενός καλύτερου καπιταλισμού, μιας καλύτερης ΕΕ και ενός πιο «φιλάνθρωπου» ΝΑΤΟ.

Παλεύουμε:

  • Για τη μαχητική εργατική λαϊκή αντιπολίτευση της επόμενης μέρας
  • Για ανυπακοή και ρήξη με την «κανονικότητα» της καπιταλιστικής βαρβαρότητας
  • Για την αριστερά της αντικαπιταλιστικής ανατροπής και της κομμουνιστικής προοπτικής
  • Γιατί η αριστερά πρέπει να ξαναγίνει Αριστερά.

Είμαστε τόσο παλιοί όσο και νέοι.

Τόσο παλιοί όσο οι πρώτοι αγώνες ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, τα πρώτα εργατικά σωματεία, οι πρώτες επαναστατικές οργανώσεις. Τόσο νέοι όσο οι νέες δυνατότητες που γεννά ή εποχή μας. Η νέα εργατική τάξη, η επιστήμη και η τεχνολογία απαλλαγμένες από τα δεσμά του κεφαλαίου και του κέρδους, που κάνουν εφικτή, ρεαλιστική και εφαρμόσιμη μια αταξική κοινωνία.

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την αντίσταση του λαού στη δουλειά, στη σχολή, στο χωράφι, τη γειτονιά“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος